LAG Sjeverozapad radionicom pomaže svojim obiteljskim gospodarstvima

Varaždinske vijesti | 10.5.2019. u 17:30h | Objavljeno u Aktualno

Lokalna akcijska grupa - Sjeverozapad organizirala je u utorak, 7. svibnja, u Domu kulture u Lepoglavi, radionicu na kojoj su nositeljima obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, čiji su projektni prijedlozi prošli na natječaju LAG-a za Tip operacije 6.3. – Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava, predstavljene detaljne informacije o implementaciji njihovih projekata.

- Korisnike smo na radionici informirali o daljnjoj provedbi projektnih aktivnosti, pri čemu smo istaknuli bitne elemente u provedbi, kako bi 23 obiteljska poljoprivredna gospodarstva nastavila implementaciju projekta i uspješno okončala sve planirane aktivnosti. Posebno smo predstavilli njihove obveze prema poslovnom planu, te daljnje aktivnosti vezane uz načine plaćanja i rokove, primjerice, podnošenje zahtjeva za isplatu, odnosno, predujam te konačni zahtjev za isplatu - rekao je Mario Željezić, voditelj Lokalne akcijske grupe - Sjeverozapad.

Na radionici su predstavljene i obveze korisnika vezane uz pravilno označavanje ulaganja i poljoprivredne opreme te financijsku potporu Europske unije. Svaki od 23 korisnika za provedbu svog projekta primit će 111.678 kuna bespovratnih sredstava namijenjenih razvoju i unapređenju poljoprivredne proizvodnje na njihovim obiteljskim gospodarstvima.

- Ovih 2,5 milijuna kuna, koliko će ukupno za Tip operacije 6.3. dobiti mala poljoprivredna gospodarstva s područja našega LAG-a, sigurno će doprinijeti unapređenju poljoprivredne proizvodnje na njihovim gospodarstvima, a imat će i utjecaj na ukupni ruralni razvoj u 14 općina i gradova na području našega LAG-a. Želim zahvaliti svim malim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima koja su se javila na naš natječaj za ovaj tip operacije iz Programa ruralnog razvoja, a nositeljima OPG-a čiji su projektni prijedlozi prihvaćeni da ih s uspjehom realiziraju i da ovim bespovratnim sredstvima unaprijede poljoprivrednu prizvodnju na svojim gospodarstvima - istaknuo je Marijan Škvarić, predsjednik Lokalne akcijske grupe- Sjeverozapad.

Projektne aktivnosti svakog od 23 obiteljska poljoprivredna gospodarstva bit će predstavljena u posebnom portofoliju Lokalne akcijske grupe - Sjeverozapad. Rad LAG-a Sjeverozapad financiran je iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj: Europa ulaže u ruralna područja (Udio sufinanciranja: 90% EU, 10% RH).

 

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci