LAG Sjeverozapad objavio novi natječaj - novih 4 mil. kuna za malu društvenu infrastrukturu

Varaždinske vijesti | 30.12.2021. u 14:20h | Objavljeno u Aktualno

Lokalna akcijska grupa – Sjeverozapad objavila je 27. prosinca drugi natječaj za provedbu Tipa operacije 7.4. – Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava po ovom LAG natječaju iznosi 4 milijuna 84 tisuće i 739 kuna, a visina potpore po nositelju projekta iznosi najviše 291 tisuća i 767 kuna.

Ovaj tip operacije sukladan je Tipu operacije 7.4.1. iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske 2014. – 2020.

Prihvatljivi prijavitelji su jedinice lokalne samouprave s područja LAG-a Sjeverozapad - općine Bednja, Beretinec, Cestica, Donja Voća, Klenovnik, Maruševec, Petrijanec, Sračinec, Sveti Ilija, Vidovec i Vinica te gradovi – Ivanec, Lepoglava i Varaždin.

Rok za podnošenje prijave projekata je od 17. siječnja do 28. veljače 2022. godine.

- Ovo je već drugi natječaj koji je naš LAG raspisao za ovaj Tip operacije iz Programa ruralnog razvoja, koji je namijenjen jedinicama lokalne samouprave s područja naše lokalne akcijske grupe. Općine i gradovi su sredstva koja su dobila na prvom natječaju za ovaj tip operacije iskoristile vrlo uspješno, a ta su sredstva uložili u poboljšanje takozvane male komunalne infrastrukture. Tim su sredstvima općine i gradovi uređivali sportska i dječja igrališta, mjesna groblja, društvene domove, čime su značajno poboljšali komunalni i društveni standard na svom području. Stoga vjerujem da će sredstva koja su ponuđena na novom natječaju LAG-a za Tip operacije 7.4. ponovo dobro iskoristiti za dobro svojih mještana - istaknuo je Marijan Škvarić, predsjednik Lokalne akcijske grupe - Sjeverozapad.

Sve potrebne informacije o obrascima, uvjetima i načinu prijave prijavitelji mogu pronaći na mrežnoj stranici – www. lagsz. hr.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci