LAG Sjeverozapad: Na izbornoj skupštini izabran novi/stari predsjednik Marijan Škvarić Foto: LAG Sjeverozapad

LAG Sjeverozapad: Na izbornoj skupštini izabran novi/stari predsjednik Marijan Škvarić

Varaždinske vijesti | 11.7.2019. u 18:00h | Objavljeno u Aktualno

Na izbornoj sjednici Skupštine Lokalne akcijske grupe - Sjeverozapad, koja je održana u Domu kulture u Lepoglavi, u srijedu, 10. srpnja, za predsjednika ove lokalne akcijske grupe ponovno je izabran lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić. Na sjednici su za dopredsjednike LAG-a Sjeverozapad izabrani Marijan Kostanjevac, načelnik Općine Vinica i Mladen Blaško, načelnik Općine Klenovnik, dužnost tajnika LAG-a i dalje će obnašati Emil Tkalec, a izabrano je i trinaest članova Upravnog odbora LAG-a.

-S pravom možemo reći da je naš LAG jedan od najboljih lokalnih akcijskih grupa u našoj zemlji. Tome u prilog najbolje govori da smo kroz Program ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razvoj 14 jedinica lokalne samouprave na području LAG-a do sada plasirali čak 6 milijuna kuna bespovratnih sredstava. LAG Sjeverozapad je s uspjehom proveo Tip operacije 6.3. i malim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima na našem području ukupno dodijelio više od 2,5 milijuna kuna, što je jedan od najvećih iznosa koji je neka lokalna akcijska grupa u Republici Hrvatskoj namijenila za potporu i razvoj malih obiteljskih gospodarstava. LAG Sjeverozapad provodi i Tip operacije 7.4., pa će tako 14 jedinica lokalne samouprave ukupno dobiti gotovo 3,5 milijuna kuna za razvoj takozvane male komunalne infrastrukture - istaknuo je na sjednici Škvarić.

Također je najavio kako će već u rujnu LAG raspisati i natječaj za provedbu Tipa operacije 4.1.1. - Restrukturiranje, modernizaciju i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava, za što je namijenjeno više od 650 tisuća kuna. Sljedeće godine Lokalna akcijska grupa - Sjeverozapad raspisat će i natječaj za Tip operacije 6.4. - Razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima, za što će izdvojiti još 523 tisuće kuna. Na sjednici Skupštine jednoglasno je usvojen izvještaj o radu LAG-a Sjeverozapad, te financijski izvještaj za 2018. godinu. Članovi Skupštine donijeli su i odluku o izmjeni Lokalne razvojne strategije LAG-a Sjeverozapad te odluku o izmjeni statuta ove lokalne akcijske grupe, a usvojili su i pravilnik o provedbi postupaka jednostavne javne nabave.

- LAG će u ovom programskom razdoblju za ruralni razvoj ukupno plasirati više od 7 milijuna kuna. Tim će bespovratnim sredstvima snažno poduprijeti razvoj poljoprivrede, gospodarstva i civilnog društva na ovom području, na kojem živi više od 110 tisuća stanovnika. Možemo reći kako smo bili vrlo uspješni u poticanju održivog ruralnog razvoja, pa s pravom očekujemo da ćemo u novom programskom razdobljunapraviti nove iskorake i još snažnije pridonijeti ukupnom razvoju na području LAG-a Sjeverozapad - naglasio je predsjednik Marijan Škvarić.

LAG_skupstina-s.jpg

LAG_skupstina_3-3.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci