Ladislav Ilčić, prvi varaždinski zastupnik u Europskom parlamentu

| 26.6.2021. u 11:26h | Objavljeno u Aktualno

Već sam ovaj tjedna bio na pripremi u Bruxellesu, a prvog dana srpnja ponovno odlazim. Kolegica ne samo da je uspješno odradila pola mandata u EP-u, već je tamo i najprepoznatljivija naša zastupnica,

Ladislav Ilčić 1. srpnja postaje zastupnik u Europskom parlamentu, sukladno ranijoj najavi Ruže Tomašić, koja je jučer u Hrvatskom saboru potvrdila svoj odlazak u mirovinu te prepuštanje mjesta europarlamentarca varaždinskom političaru, a onog u Hrvatskom saboru Marku Milanoviću Litru.

-Već sam ovaj tjedna bio na pripremi u Bruxellesu, a prvog dana srpnja ponovno odlazim. Kolegica ne samo da je uspješno odradila pola mandata u EP-u, već je tamo i najprepoznatljivija naša zastupnica, koja je senzibilizirala velik broj zastupnika za Hrvatsku i hrvatske interese, veli Ilčić, koji je zahvalio Tomašić na svemu što je učinila za Hrvatsku te najavio da će se nastaviti boriti za hrvatske interese kao dio grupe Europskih konzervativaca i reformista.

Europski parlament, kako napominje, zasjeda plenarno jedan tjedan u mjesecu, dok ostalo vrijeme zastupnici rade u odborima i grupama.

-To je puno učinkovitije, a ne kao kod nas gdje se očekuje da zastupnik skoro svaki dan pročita 300 stranica prijedloga zakona i relevantno istupi, ukazuje Ilčić.

Ilčić će nastaviti u istom odboru kao i Tomašić, poljoprivreda i ribarstvo, ali i novom.

-Nije tajna da sam se više bavio nacionalnom, nego lokalnom politikom. Sad se misli uključiti u Odbor za industriju istraživanja i energetiku, budući da smo gradili niskoenergetsku kuću, a to je način kako se može pomoći svakoj obitelji, veli Ilčić, koji će biti prvi Varaždinac u najvišem tijelu EU.