Kuće za odmor s pričom heroji prošlogodišnjeg turizma: i za blagdane - krcati! Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Kuće za odmor s pričom heroji prošlogodišnjeg turizma: i za blagdane - krcati!

IHR | 4.1.2021. u 16:09h | Objavljeno u Aktualno

I dok na kraju prošle godine koju je obilježila pandemija koronavirusa brojni hoteli, pansioni, hosteli i drugi oblici smještaja bilježe znatno manji broj noćenja zbog manjeg broja turista, Kuće za odmor s pričom, jedinstveni projekt Varaždinske županije kojem je cilj razvoj turističke ponude na ruralnom području doživjele su pravi “boom”. Tijekom cijele godine bile su odlično popunjene, a sve je krcato i tijekom novogodišnjih blagdana.
- Naši kapaciteti potpuno su popunjeni u ovo vrijeme i skroz do 10. siječnja, do kada imamo rezervacije. Važno je naglasiti kako su termini za ovo razdoblje rezervirani još u rujnu. Kuće za odmor s pričom ove godine bolje su od skijanja! - rekla nam je Snježana Mikulčić Jakopović, vlasnica Kuće za odmor s pričom Country house Pijevci koja se nalazi u Možđencu kod Novog Marofa.

Godina, u kojoj je koronavirus mnogima pokvario poslove i račune, za nju je bila izrazito uspješna.

- Bili smo tijekom godine skroz popunjeni, od 1. lipnja do 15. rujna, a i sada smo puni skoro do prve polovice siječnja. Prema sadašnjim rezultatima za ovu godinu mogu reći da su bolji nego u 2019. - zadovoljna je Mikulčić Jakopović.
U Turističkoj zajednici Varaždinske županije kažu kako su upravo Kuće za odmor s pričom heroji ovogodišnjeg županijskog turizma.

- Kuće za odmor s pričom bilježe kontinuirani rast. Usporedimo li noćenja ostvarena u istom razdoblju u 2019. godini s noćenjima ostvarenim u 2020. godini, taj rast iznosi čak 8,66 posto. Do prije nekoliko godina ruralni dio Varaždinske županije nije imao smještajnih kapaciteta, dok danas privatni smještaj postaje perjanica županijskog turizma. Sigurnost, individualnost, posebnost i visoki standardi i vrhunska opremljenost puni su pogodak i u vremenima kada je čitav svjetski turizam, pa i onaj u Hrvatskoj više nego prepolovljen - rekao je Miran Bojanić Morandini, direktor Turističke zajednice Varaždinske županije... 

Više pročitajte u novom broju Varžadinskih vijesti...