Kroz EU projekt "Zaželi" 14 žena pomaže starijim i nemoćnim osobama Foto: GDCK Varaždin

Kroz EU projekt "Zaželi" 14 žena pomaže starijim i nemoćnim osobama

Varaždinske vijesti | 7.5.2018. u 08:15h | Objavljeno u Aktualno

Početkom svibnja s radom su službeno započele djelatnice zaposlene na EU projektu "Nauči i pruži potporu u lokalnoj zajednici", financiranom u sklopu programa "Zaželi" financiranog iz Europskog socijalnog fonda. Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin.

Četrnaestero žena zaposleno je na dvije godine kako bi pomagale starijim i nemoćnim osobama i osobama u nepovoljnom položaju kroz obavljanje poslova kao što su čišćenje i pospremanje stambenog prostora korisnika, pomoć u kupovini i dostavi namirnica ili lijekova, pomoć u pripremi jednostavnih obroka u kućanstvu korisnika, razgovor i druženje sa korisnicima i sl. Dobile su službene bicikle za prijevoz i radnu odjeću te od početka svibnja pružaju usluge korisnicima na području grada Varaždina i općina Vidovec, Jalžabet i Trnovec Bartolovečki.

IZ GDCK-a Varaždin pozivaju sve zainteresirane da se prijave ukoliko trebaju ovu besplatnu uslugu, koja je namijenjena osobama starijima od 65 godina s područja projekta, koje zbog starosti ili slabog zdravstvenog stanja ne mogu više adekvatno obavljati poslove i brinuti o sebi.

Prijave se primaju u uredima Općina i uredu GDCK-a Varaždin u terminu od 8 do 15 sati.