24 sata screenshoot Foto: 24 sata screenshoot

Krim policija i inspekcijske službe zbog istovara po oranicama

vv | 2.12.2017. u 12:49h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Nakon što je objavljeno u 24 sata da mulj iz zagrebačkog pročistača otpadnih voda po poljima u Orehovici iskrcavaju kamioni tvrtke iz Drniša i Splita, koje su za njegovo zbrinjavanje spaljivanjem dobile 61 tisuću kuna po toni, odnosno 50 milijuna kuna,  iz Međimurske županije uslijedila je hitna reakcija:  sve inspekcijske i državne službe još jučer su poslane da istraže situaciju na terenu.

-Jasno se dalo do znanja da se očekuje žurna intervencija Inspekcije zaštite okoliša, krim policije, sigurnosnih agencija, državnog odvjetništva, Zavoda za javno zdravstvo, Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima, komunalnih redara Općine i ostalih nadležnih, naglašavaju u Međimurskoj županiji.

Međimurski župan Matija Posavec poručuje da očekuje hitni izvještaj Inspekcije zaštite okoliša kako bi se utvrdilo o čemu se točno radi te javnost bila pravovremeno i činjenično informirana.

Iz Županije su pozvali sve službe da izađu na teren, utvrde stanje i nakon istoga obavijeste javnost. Kako doznajemo, već su tijekom jučerašnjeg dana obavljane provjere stanja međimurskih polja i ove problematične situacije, pa bi se stoga uskoro trebalo utvrditi pravo stanje, nakon čega će biti odrađeni i daljnji postupci ukoliko će biti potrebni. Svaka akcija i izlazak službi na teren objasnit će situaciju i utvrditi je li ili nije mulj štetan po međimursko tlo, u kraju koji prednjači u zemlji u zaštiti okoliša i prirode.