Krenuli pripremni radovi u blizini Motičnjaka: Rotor će biti gotov za četiri mjeseca

VV | 27.5.2021. u 11:53h | Objavljeno u Aktualno

U četvrtak, 27. svibnja, na raskrižju državne ceste DC2 i Kućanske ulice u gradu Varaždinu – Motičnjak krenuli su pripremni radovi na rekonstrukciji tog raskrižja, odnosno preoblikovanju u raskrižje sa kružnim tokom prometa. Riječ je o projektu na kojem surađuju Grad Varaždin i Hrvatske ceste kako u otkupu potrebnog zemljišta tako i u svim ostalim elementima koji bi trebali rezultirati izgradnjom rotora u roku od četiri mjeseca, znači krajem rujna bi trebao biti gotov.

- Ova točka ovdje spada među crne točke u Varaždinskoj županiji te u dogovoru s gradonačelnikom Ivanom Čehokom te saborskim zastupnicima Anđelkom Stričakom i Predragom Štromarom, utvrdili smo da ovo spada među prioritetima u ovoj godini u kojoj mora biti izgradnja i završetak ovog rotora. Da povećamo sigurnost svih sudionika u prometu - rekao je Alen Leverić, član uprave Hrvatskih cesta te naglasio da ukupna vrijednost ovog projekta iznosi preko 8 milijuna kuna uz otkup zemljišta, a građevinska dozvola se prema zadnjim informacijama trebala riješiti krajem prošlog tjedna.

- To je u zadnjoj fazi i danas se čeka građevinska dozvola. Nama su rokovi jako bitni za ovaj projekt ako želimo sve dovršiti prije zimskih službi, zato smo danas počeli s pripremnim radovima - rekao je Leverić.

Po novim pravilima svi rotori bi trebali imati LED rasvjetu pa će tako i ovaj rotor imati da bude lakše vidljiv u noći, a gradonačelnik Ivan Čehok je najavio da u ovoj i idućeoj godini će biti realizirana još dva rotora, kod Hrašćice i Gojanca.

- Ovdje se sječe državna cesta koja je jako prometna te je izlaz za Zbelavu i sve Kućane kao i izlaz iz gospodarske zone te se i po pet minuta čeka izlaz s ove prometnice, a ovim rješenjem će se to riješiti. Povećat će se sigurnost i protočnost, a onda ostaje još da se rekonstruira cesta koja će ići prema budućoj sortirnici za koju smo dobili 35 milijuna kuna od Europe, tako da će se tu cijela ta gospodarska zona proširiti, a ne treba zaboraviti da je tu i Motičnjak i Aquacity te će od sada biti sigurnije za pješake i bicikliste. Ove i iduće godine, kao što smo obećali, idu tri rotora. Ovaj, kod Gojanca te kod Hrašćice. Sve to će doprinijeti većoj sigurnosti prometa na našim cestama - rekao je Čehok.

Anđelko Stričak je napomenuo da mu je dragi svaki projekt koji će doprinijeti sigurnosti svih putnika na prometnicama te da Varaždin polako postaje grad "tokija" kao i susjedni grad u Međimurju.

- Unatrag par godina, Hrvatske ceste su zaista puno investirale na području Varaždinske županije. Od rotora, nogostupa do kolnika, međutim pred nama su sada daleko veće, bitnije i ključnije investicije, a to je izgradnja brze ceste Varaždin-Ivanec-Lepoglava, priprema za izgradnju varaždinske obilaznice i utvrditi trasu Podravske magistrale - objasnio je Stričak.

Rotor_kod_Moticnjaka_2.jpg

Rotor_kod_Moticnjaka_3.jpg

Rotor_kod_Moticnjaka_5.jpg

Rotor_kod_Moticnjaka_6.jpg

Rotor_kod_Moticnjaka_9.jpg