Krenuli javni gradski busevi: Cijena jednokratne ulaznice pet, vrijednosnom karticom četiri kune

VV | 1.10.2021. u 09:25h | Objavljeno u Aktualno

- Od danas kreće javni prijevoz busevima Čistoće sa novih pet linija i sedam rabljenih, ali tehnički ispravnih buseva, a koje ćemo pokušati u najskorije vrijeme zamijeniti,  imamo naznaka da ćemo moći aplicirati se na promjenu tih autobus da budu zeleni i ekološki prihvatljivi, znači električni autobusi. Za sada smo prisiljeni krenuti na ovakav način, ali vjerujem da smo uspjeli spasiti stvar - rekao je gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj kod autobusne postaje na trgu Petra Svačića.

Busevima će se moći voziti osobe s invaliditetom što prije nije bilo moguće kao i ulazak majki s malom djecom u kolicima. Veći bus u javnom prijevozu ima 23 sjedećih i 22 stojećih mjesta, tj. 45 mjesta, dok manji bus ima kapacitet od 23 mjesta.

- Cijena karata je pet kuna ako se kupuje u autobusu, osam kuna ako se kupuje jednokratna uz presjedanje, a može se kupiti i vrijednosna kartica na blagajni Čistoće i onda je cijena vožnje jednokrano četiri kune, a uz presjedanje sedam kuna. Trenutno vodimo razgovore s nekim tvrtkama da bi se prodavale vrijednosne kartice na njihovim lokacijama. Pozivam građane, da nam u sljedećih mjesec, mjesec i pol dana, šalju prijedloge za možda nekim promjenama i korekcijama voznog reda - rekao je novi direktor Čistoće, Zoran Svetec.

- Za izvođenje cijelog projekta imali smo relativno kratak period, ali eto buseki su krenuli. To je bitno, kontinuitet usluge je ostao i to je mislim najvažnije. Prilikom odabira autobusa smo gledali što kod prethodnog koncesionara nije štimalo. Gradski prijevoz uz kombije u koje teško da može ući osoba s nekakvim pomagalom u vidu štake, to je već bio problem, a da ne govorimo o nekakvim invalidskim kolicima. Znači, gradski prijevoz mora služiti svima i mora imati određeni standard. Mislim da Varaždin ima prvi puta ima autobuse onako kako bi za gradski prijevoz trebali izgledati - objasnio je Franjo Reiner, voditelj operativnog sektora varaždinske Čistoće.

get_hi_media_1.jpg