Pripreme za izvanbolničke smještajne kapacitete, za Varaždin određene četiri lokacije Foto: Ilustracija/Pixabay

Pripreme za izvanbolničke smještajne kapacitete, za Varaždin određene četiri lokacije

VV | 22.10.2020. u 18:15h | Objavljeno u Aktualno

Ministar unutarnjih poslova i šef Nacionalnog stožera Davor Božinović danas je na sjednici Vlade rekao da je Ravnateljstvo civilne zaštite definiralo lokacije i krenulo s pripremama za organizaciju izvanbolničkih smještajnih kapaciteta, objavljeno je na stranicama Ravnateljstva civilne zaštite.

Određene su lokacije u pet gradova. U Zagrebu je to Arena Zagreb, u Splitu Spaladium Arena, u Rijeci Dvorana mladosti, u Varaždinu se smještajni kapaciteti nalaze na četiri lokacije te u Osijeku na tri lokacije. Radi se o ukupno 2.360 kreveta koji se mogu staviti u funkciju u roku 48 sati.

- Pozivamo sve građane da izbjegnu sve kontakte koji nisu nužni, sva druženja bez kojih se može, sastajanja, obiteljska slavlja, privatne proslave jer to je najveći izraz zajedništva, solidarnosti i humanosti koje u ovim vremenima može pokazati bilo tko od nas - istaknuo je ministar Božinović koji se osvrnuo i na aktualnu epidemiološku situaciju u zemlji.

- Raste broj zaraženih, hospitaliziranih, ali nažalost i broj umrlih sugrađana. Uzrok tome, u velikoj mjeri, jest činjenica da se određeni dio sugrađana ne pridržava zadanih mjera što doprinosi brzini širenja virusa. Naša strategija je održavanje ekonomije, školstva, ali i drugih djelatnosti i aktivnosti koje je moguće samo uz striktno pridržavanje mjera - rekao je.

 

Označeno u