Kreće energetska obnova zgrade Ljekarne Varaždinske županije, radovi gotovi do jeseni Foto: Varaždinska županija

Kreće energetska obnova zgrade Ljekarne Varaždinske županije, radovi gotovi do jeseni

Varaždinske vijesti | 23.5.2019. u 13:16h | Objavljeno u Aktualno

Zgrada Ljekarne Varaždinske županije u Kolodvorskoj ulici u Varaždinu, izgrađena 1962. godine, bit će energetski obnovljena bespovratnim sredstvima iz EU i vlastitim sredstvima.

Ugovor o izvođenju radova potpisali su jučer, 22. svibnja, ravnateljica Ljekarne Zvezdana Petrović i predstavnici zajednice ponuditelja izabrane u postupku javne nabave, Zvjezdana Erceg iz Core upravljanja i Roman Svetec iz Energo-S-a. Na potpisivanju ugovora bili su i zamjenik župana Robert Vugrin te direktor AZRA-e Borko Mikić.

ljekarna_potpisivanje_ugovora_2.jpg

Projekt energetske obnove punog naziva "Izvođenje radova energetske obnove zgrade Ljekarne Varaždinske županije" vrijedan je ukupno 1.914.023,75 kuna s PDV-om, od čega bespovratna EU sredstva iznose 860.417,04 kuna ili 56% prihvatljivih troškova.

- Na izvođenje radova otpada iznos od 1.865.141,46 kuna s PDV-om. Na zgradi Ljekarne će biti rekonstruirana vanjska toplinska ovojnica, promijenjena će biti kompletna stolarija, rekonstruiran će biti sustav grijanja, hlađenja i ventilacije, kao i sustav rasvjete prostora i elektro-instalacija zgrade – najavila je ravnateljica Zvezdana Petrović.

Uštede toplinske energije za grijanje nakon provedbe projekta iznosit će 52,21% godišnje, ušteda energije potrebne za hlađenje je 53,52% godišnje, a emisije CO2 bit će smanjene za 71,22%.

- Riječ je o jednom od ukupno 50-ak objekata u obrazovnoj, zdravstvenoj ili drugoj javnoj funkciji u Varaždinskoj županiji koji već jesu ili će biti energetski obnovljeni kroz sufinanciranje iz EU fondova. Očekujemo da će obnova zgrade Ljekarne svakako biti dovršena još ove jeseni, a važno je napomenuti da će cijelo to vrijeme pružati usluge građanima kao i dosad, pa tako i organizirati dežurstvo tijekom vikenda, blagdana i praznika – istaknuo je zamjenik župana Robert Vugrin.

ljekarna_potpisivanje_ugovora_1.jpg

Projekt se provodi u okviru Operativnog programa "Konkurentost i kohezija 2014. - 2020." - Prioritetna os 4. "Promicanje energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije".

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci