KORONAMJERE Sajmovi i turistička događanja mogu i u zatvorene prostore, ali mogu ući samo oni s Covid potvrdama Foto: Ilustracija/Arhiva VV

KORONAMJERE Sajmovi i turistička događanja mogu i u zatvorene prostore, ali mogu ući samo oni s Covid potvrdama

VV | 16.9.2021. u 16:00h | Objavljeno u Aktualno

Doneseno je šest novih odluka na nacionalnoj razini što se tiče koronamjera, a koje će na snazi biti do 30. rujna, piše Jutarnji list.

Uz tri odluke kojima se produljuju mjere koje se odnose na obavezo korištenje zaštitne maske, rad trgovina i organizaciju javnog prijevoza, Stožer je donio odluku o obaveznom posjedovanju EU digitalne covid potvrde za popisivače i kontrolore u popisivanju stanovništva.

Izmijenjena je i odluka o okupljanju, pa se tako sajmovi i druga gospodarska i turistička događanja mogu održavati u zatvorenim prostorima uz uvjet da u te prostore ulaze samo osobe koje posjeduju Covid potvrde. Također, državljanima trećih zemalja koji dolaze u Hrvatsku iz turističkih razloga odobriti će se ulazak u zemlju uz predočenje potvrde o rezervaciji smještaja. Sve takve osobe I dalje moraju posjedovati negativan nalaz PCR testa ne stariji od 72 sata.

Označeno u