Koprivničanci protiv dovoženja dubrovačkog otpada na Piškornicu

Varaždinske vijesti | 17.3.2017. u 17:04h | Objavljeno u Aktualno

Građanska inicijativa "Koprivnica kakvu zaslužujemo" protivi se dovoženju otpada iz Dubrovnika, poglavito s plovećih gradova kruzera, na Piškornicu, izvijestili su priopćenjem iz te građanske inicijative koja je pokrenula i potpisivanje peticije (https://www.peticija24.com/zatvorimo_pikornicu)

- S obzirom na stanje odlagališta Piškornica koje, zbog pohlepnog neodgovornog upravljanja pod pokroviteljstvom Koprivničko križevačke županije, ozbiljno ugrožava zdravlje četrdesetak tisuća stanovnika Podravine, naša građanska inicijativa zatražila je smjenu direktora Piškornice te zatvaranje odlagališta dok se ne izvrši sanacija.

Neugodno nas je iznenadila informacija da će na ovakvu već samu po sebi opasnu Piškornicu dospjeti preko 20.000 tona smeća iz Dubrovnika.

Smatramo ove ugovore štetnima i dodatno opasnima po zdravlje svih nas te stoga uz prethodne zahtjeve tražimo razvrgnuće ovih štetnih ugovora.

Članovi naše građanske inicijative spremni su svim legalnim i legitimnim sredstvima spriječiti dolazak novih količina smeća.

Krajnji je čas da se Ministarstvo očituje o ovakvom odlagalištu koje postaje incidentnim i akcidentnim iz dana u dan.

Zahtijevamo da se izradi novi plan gospodarenja otpadom na Piškornici koji bi uključivao obradu novo prispjelog, ali i godinama gomilanog, nerazvrstanog otpada, uz smislene prateće sadržaje kojima bi se do krajnjih mjera iskoristilo sve korisno iz otpada, uključujući plinove - priopćili su iz Građanske inivijative "Koprivnica kakvu zaslužujemo".

Označeno u