Antikorupcijsko povjerenstvo Foto: Varaždinska županija

Konstituirano Antikorupcijsko povjerenstvo Varaždinske županije, Marijan Dominko predsjednik

M.N./Varaždinske vijesti | 5.5.2018. u 18:09h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Jučer je u Županijskoj palači u Varaždinu održana prva sjednica Antikorupcijskog povjerenstva Varaždinske županije na kojoj je za predsjednika izabran Marijan Dominko, a za zamjenika predsjednika Krešimir Čop.

Sjednicu je otvorio i vodio do izbora predsjednika potpredsjednik Županijske skupštine Zvonimir Sabati, koji je čestitao svim izabranim u ovo savjetodavno tijelo Skupštine za praćenje i suzbijanje korupcije na razini Varaždinske županije.

Predsjednik Antikorupcijskog povjerenstva Marijan Dominko istaknuo je kako će članovi Povjerenstva već na sljedećoj radnoj sjednici razmotriti i usvojiti Poslovnik o radu i Etički kodeks te kako će svaki član svojim doprinosom i stručnim znanjem doprinijeti radu s ciljem poticanja odgovornosti u vršenju javnih dužnosti, otvorenosti vlasti i odlučivanja te sprječavanja korupcije.

Podsjetimo, Županijska skupština Varaždinske županije prepoznala je korupciju kao štetnu pojavu, te je sukladno Nacionalnom programu za suzbijanje korupcije za razdoblje od 2015. do 2020. godine osnovala Antikorupcijsko povjerenstvo Varaždinske županije, u koje su imenovani vijećnici Krešimir Čop, Krešimir Horvat, Luka Zrinski, Darko Marković, Božidar Hajsok, Marijan Dominko te predstavnica Saveza samostalnih sindikata Nevenka Poljak i predstavnica Udruge za zaštitu prava potrošača Sanja Keretić.