Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Varaždina idući tjedan, a glasanje o Proračunu početkom svibnja

MGA | 18.4.2023. u 10:20h | Objavljeno u Aktualno

Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj i njegov zamjenik Miroslav Marković danas su održali prvu konferenciju za medije, nakon što su u nedjelju provedeni prijevremeni izbori za novi saziv Gradskog vijeća, na kojem je SDP osvojio natpolovičnu većinu.

Prema njihovim riječima, krajem idućeg tjedna održat će se konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća, na kojoj će biti izabran i predsjednik Gradskog vijeća, i to iz redova SDP-a. Prva radna sjednica, na kojoj će se odlučivati o Proračunu, održat će se početkom svibnja.

- Zahvaljujem građanima Varaždina na odazivu na izbore i što su odabrali listu SDP-a tako da kao gradonačelnik sada imam sigurnih 12 ruku. Rezultati bi trebali biti službeni već sutra. Pripremamo konstituirajuću sjednicu Gradskog vijeća koja će se održati sljedećeg tjedna, najvjerojatnije u četvrtak ili petak i formirat ćemo Gradsko vijeće, zajedno s odborima. Ovih dana će biti gotov i Proračun, koji ide na javno savjetovanje. I prvog tjedna svibnja održat će se prva radna sjednica Vijeća na kojoj će se usvojiti novi varaždinski Proračun, time ćemo prekinuti ovu agoniju koja je trajala pet mjeseci - rekao je Bosilj dodajući da će se osim Proračuna, na prvoj radnoj sjednici Gradskog vijeća naći dosta točaka, jer se dosta toga nakupilo. 

- Čim izglasamo Proračun i objavimo ga u službenom glasniku, možemo već tjedan iza toga izaći s pregršt natječaja i javnih nabava. Odmah će ići i natječaj za vrtić u Hrašćici i natječaj za izradu glavnog projekta za Kućansku rampu jer imamo lokacijsku dozvolu. Uzimamo i nove ponude banaka, očekujemo bolje uvjete za kreditiranje kako bismo riješili bale. Sve odluke moraju proći i odbore Gradskog vijeća. Radimo najbrže što možemo i kriza je sad iza nas - poručio je gradonačelnik.

Zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković kaže da će pozvati predstavnike svih stranaka i lista koje su ušle u Gradsko vijeće jer žele "kvalitetno Vijeće i rasprave".

- Oporbi pripada jedno mjesto potpredsjednika Vijeća, a odredit ćemo i tko će biti novi predsjednik Vijeća. Nismo zaboravili na naše umirovljenike. Čim izglasamo Proračun, pokrenut ćemo isplatu zakašnjelih uskrsnica i sve ćemo provesti, sve što je stalo. Gradska uprava je radila, a sad ćemo imati jako puno posla, moramo pokrenuti sve procese života. Sretni smo što je ovako završilo. Očekujemo od svih stranaka da budu konstruktivni kritičari, a ne destruktivni - poručio je Marković.