Kongres poduzetnica okupio do sada najveći broj žena u poduzetništvu

Varaždinske vijesti | 8.3.2018. u 20:20h | Objavljeno u Aktualno

Pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, a u organizaciji Virtualnog ženskog poduzetničkog centra te u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija, danas je po drugi puta u City Centru Plaza u Zagrebu održani Kongres poduzetnica koji je okupio najveći broj žena u poduzetništvu od kada postoji tržišna ekonomija u ovom dijelu Europe.

Kongresu je uz mnoge uzvanike poput predsjednika Hrvatske zajednice županija ujedno i šibensko – kninskog župana Gorana Pauka, gradonačelnika Grada Petrinje i saborskog zastupnika Darinka Dumbovića te predsjednice Hrvatske udruge poslodavaca Gordane Deranja prisustvovala i posebna savjetnica župana Varaždinske županije Natalija Martinčević koja je tom prilikom naglasila kako sve više žena kreće u poduzetništvo, a nerijetko ta mala poduzeća prerastaju u srednje velike tvrtke koje zapošljavaju i veliki dio ljudi.

- I sama sam provela petnaestak godina u poduzetništvu i dobro znam koliko treba imati hrabrosti, energije i znanja za postizanje uspjeha i dobrih rezultata. Poduzetnici danas nemaju radno vrijeme, oni su stalno na terenu jer briga o proizvodnji, ali i o kupcima iziskuje puno uloženog vremena. Stoga je i ovaj Kongres prilika da se žene potaknu na pokretanje poduzetničkih aktivnosti, za razmjenu znanja i iskustva, a drago mi je da su danas ovdje i naše poduzetnice iz Varaždinske županije, žene koje su svojim radom, znanjem i energijom dokazale da se može uspjeti marljivošću i kreativnošću. Kao što sam već i znala naglasiti naši najveći partneri na putu uspjeha su svakako uspješni poduzetnici i gospodarstvenici koji su svojevrsna kičma Varaždinske županije i na nama je da im pružimo svakojaku potporu – rekla je Natalija Martinčević te je obišla izložbeni prostor, a posebice se zadržala u razgledavanju i ugodnom razgovoru s poduzetnicama iz Varaždinske županije.

Naime, svoje proizvode i usluge predstavili su OPG Sonja Orešković, OPG Jakopović „Kuća magične trave“, OPG Andreja Petrović, Zlatna Igla d.o.o. iz Ludbrega, tvrtka Evenio d.o. te poduzeće Tri singerice j.d.o. iz Varaždina.

U okviru kongresa održano je i nekoliko predavanja, radionica te zanimljivih panel rasprava u kojima su sudjelovale poduzetnice iz svih krajeva Republike Hrvatske, ali i zastupnica vladajućeg CDU-a u njemačkom Bundestagu i poduzetnica Marie-Luise Dött.
Kongresu poduzetnica je uz posebnu savjetnicu župana prisustvovao i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, financije i europske poslove Mladen Jakopović.