Kolinda Grabar Kitarović: Hrvatska zna, mora i može bolje!

vv / hdz | 5.12.2019. u 07:37h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović u srijedu je posjetila Varaždin, Sveučilište Sjever i sportsku dvoranu Arenu gdje je održano tradicionalno predbožićno druženje.

grabar_kitarovic_varazdin_arena_10.jpg

U društvu domaćina, predsjednika Županijske organizacije HDZ-a i saborskog zastupnika Anđelka Stričaka, saborskog zastupnika Josipa Križanića, predsjednika Gradske organizacije i Gradskog vijeća Varaždina Damira Habijana, predsjednika Županijske skupštine Alena Runca te drugih stranačkih čelnika, Kolinda Grabar-Kitarović članovima HDZ-a poručila je da Hrvatska zna, mora i može bolje.

grabar_kitarovic_varazdin_arena_6.jpg

– Kad sam se prije pet godina kandidirala za predsjednicu uz potporu HDZ-a i koalicije, moja glavna motivacija bila su moja djeca. Želim da žive u uređenoj, demokratskoj, prosperitetnoj i voljenoj Hrvatskoj, koja se ponosi sobom, koja nije mala zemlja, koja zna da može, koja ima svijetlu budućnost, koja živi u optimizmu za sebe i svoj narod. Hrvatska je danas, zahvaljujući i meni, i premijeru Plenkoviću, i ljudima kao što je izbornik Dalić iz vašeg kraja, znanstvenicima, ljudima koji znaju mogu i hoće, jedna od najprepoznatljivijih u svijetu. Drugima je dovoljan region, meni nije. Hrvatska je sila, koja snagom svog srca i duha može ponijeti promjene u svijetu – rekla je Grabar-Kitarović i naglasila da je put u budućnost na temelju pomirbe prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

– Moramo biti zajedno. Možda ne mislimo jednako, ali imamo iste ciljeve – bogata i prosperitetna država da naša djeca žive ovdje i ostvare život kao i drugdje u svijetu. To je moj program. A za one koji govore „normalno“ poruka – normalno je da vuk dlaku mijenja, ali ćud nikada. Hrvatska na to neće nasjesti. Hrvatska zna koga izabrati, kako i kuda dalje – poručila je Kolinda Grabar-Kitarović u Varaždinu.

Na skupu u Areni Stričak je podsjetio da je prije pet godina upravo s tog mjesta odaslana poruku da Hrvatska dobiva svoju prvu predsjednicu.

grabar_kitarovic_varazdin_arena_7.jpg

– Predsjednica će i nadalje obnašati dužnost predsjednice, jer Hrvatska zna. Svoj mandat odradila je odlično, Hrvatska je kao članica UN-a, NATO saveza, EU-a – vidljiva, uvažavana i cijenjena kao nikad do sada upravo zahvaljujući njoj i premijeru. Nastaviti će obnašati dužnost predsjednice jer i Varaždinska županija zna. U mandatu SDP-ove Vlade premijera Milanovića na područje županije je investirano nula kuna, a sada u mandatu HDZ-ove premijera Plenkovića dvije milijarde. Zato, jer mi u HDZ-u znamo i tu nećemo stati. Krajem ove ili najkasnije početkom iduće godine uz već započete projekte promovirat ćemo tri nova i zavrtjeti još koju milijardu – poručio je Stričak.

grabar_kitarovic_varazdin_arena_2.jpg

Saborski zastupnik Josip Križanić je istaknuo da HDZ nudi najbolje što Hrvatska ima – aktualnu i buduću predsjednicu.

– To je predsjednica koja je nakon prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, koji je zaslužan za stvaranje hrvatske države, zaslužna za njezino brendiranje i pozicioniranje u svijetu. Predsjednica Kolinda je Hrvatsku iščupala iz regiona i balkanske krčme u kojoj su krčmarili Mesić i Josipović i čvrsto nas zacementirala kao stabilnu srednjoeuropsku državu. Posebice sam bio ponosan građanin ove lijepe zemlje, tijekom svjetskog prvenstva, veseleći se uspjesima naše reprezentacije i naše predsjednice s njima – rekao je Križanić te najavio pobjedu Kolinde Grabar Kitarović, što će biti samo nastavak pobjedničkog trenda HDZ-a u posljednjih pet godina i uvertira u premoćnu pobjedu na parlamentarnim i lokalnim izborima.

grabar_kitarovic_varazdin_arena_5.jpg

Predsjednik GO Damir Habijan u svom je obraćanju naglasio da je HDZ u gradu Varaždinu, nakon skoro 20 godina provedenih u oporbi, prije dvije i pol godine postao dio pozicije i otada, a zahvaljujući Vladi i premijeru Plenkoviću, počele su se vraćati institucije koje su za vrijeme bivše vlasti napustile grad. Nastavio je da su pred nama važni izbori koji određuju smjer kojim će država krenuti.

– Siguran sam da većina naših sugrađana o tom izboru nema dileme. Predsjednik države je svojevrsno ogledalo zemlje. Karakteristike predsjednika odražavaju i karakteristike naroda kojeg predstavlja. Odlučnost, toplina, srdačnost, i neposrednost naše predsjednice prepoznati su izvan Republike Hrvatske te su postali i zaštitni znak naše zemlje – rekao je Habijan te dodao da su građanke i građani Varaždina to prepoznali što pokazuje i broj prikupljenih potpisa u Varaždinu koji je veći nego prije pet godina.

grabar_kitarovic_sveuciliste_sjever_3.jpg

Uoči dolaska u Arenu predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na Sveučilištu Sjever studentima je poručila da je svaki dio Hrvatske jednako bitan i da joj je cilj zadržati mlade ljude u svim dijelovima Hrvatske. Jedan od temeljnih uvjeta je obrazovanje, posebno visokoškolsko obrazovanje i posebno STEM područje, naglasila je i dodala da je poznato da Sveučilište Sjever ima 26 studijskih programa te da se većim dijelom izvode programi iz STEM područja.

Posjet Varaždinu predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović iskoristila je i za šetnju centrom grada gdje se odvija manifestacija Advent u Varaždinu.

grabar_kitarovic_varazdin_1.jpg