Kolegij gradonačelnika: Čehok najavio planove za Dravu, obnovu škola i vrtića, ali i tematski park hrane

| 14.5.2018. u 17:07h | Objavljeno u Aktualno

- Odlučili smo građane približiti Dravi, ona mora ostati naša zelena oaza, određeni oblik pluća ovog grada. To se ne treba i ne smije kositi s pravom građana da žive uz Dravu, da tamo šeću, da imaju rekreacijske komplekse, turističke, izletničke, ugostiteljske i razne sportske - istaknuo je gradonačelnik Ivan Čehok na današnjem šestom po redu kolegiju za novinare.

- Konačno smo uspjeli sve “glave staviti na kup”. Svi smo se dogovorili da je potrebno više učiniti. Sad imamo dva velika europska projekta od čega je jedan poučna staza dok se drugi odnosi na vraćanje staroga rukavca rijeci. To je projekt kojima Europa vraća stare tokove i mi smo jedini iz Hrvatske koji su ušli u taj projekt. Nadam se da će to biti jedna nova turistička atrakcija - ukazao je.

Dodao je kako uza sve, i dalje rade na uređenje kupališta, te da su se sa HEP-om dogovorili za uređenje šetnica
- HEP će ići a blažim kosinama uz kanal što će omogućiti postavljanje klupica i taj dio neće biti za automobilski promet. Uredit ćemo i počistiti dravsku šumu, od dvorane do Motičnjaka, i to je naša namjera u sljedeće tri godine - istaknuo je gradonačelnik, te dodao kako je to ogroman projekt, no nakon toga će građani napokon moći živjeti sa svojom rijekom.

Iako je u fokusu kolegija bilo uređenje Drave, Čehok je najavio i energetsku obnovu škola i vrtića ali se osvrnuo i na prazne prostore u gradskoj jezgri.

- Dobili smo neke kritike koje su zapravo plod nerazumijevanja. Što se tiče gradskih objekata, oni su relativno sačuvane i zadovoljavaju kriterije energetske učinkovitosti, odnosno ne možemo postići 50 postotnu uštedu energije jer su objekti u dobrom stanju. Tamo gdje nisu u dobro stanju, tamo pripremamo obnovu. Sada već tri vrtića idu u energetsku obnovu, te su još dva u pripremi. Uz to, idu i dvije škole, 2. i 5. osnovna škola - rekao je gradonačelnik, dodajući kako je upravo danas potvrđena građevinska dozvola za dogradnju 6. osnovne škole te će radovi najvjerojatnije početi nakon završetka nastave.

S obzirom da je Grad Varaždin najveći poljoprivredni posjednik, odnosno ima najviše poljoprivredni površina, gradonačelnik je najavio i izgradnju prvog hrvatskog tematskog parka hrane.

Označeno u