Zagorska ulica u Novom Marofu

Koje preventivne projekte i sanaciju opasnih mjesta financira MUP u Varaždinskoj županiji

| 13.3.2017. u 14:24h | Objavljeno u Aktualno

Od ukupno 22 projekta koji su krajem prošle godine s područja Varaždinske županije aplicirani na MUP-ova dva javna poziva za apliciranje za sredstva Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa RH, odobreno je njih devet.

Kako su nam odgovorili iz MUP-a, na javni poziv za preventivne projekte aplicirali su Grad Ludbreg i Udruga Varaždinski biciklist te će oba projekta dobiti sredstva iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa RH, dok je na javni poziv za sanaciju opasnih mjesta aplicirano 20 projekata. Gradovi Ludbreg i Novi Marof prijavili su po dva projekta, grad Varaždin pet, općine Donja Voća, Jalžabet, Sveti Ilija, Veliki Bukovec i Vinica po jedan, a ŽUC šest projekata.

- Iz sredstava Nacionalnog programa sufinancirat će se dva projekta u Novom Marofu, jedan u Varaždinu, po jedan u općinama Jalžabet, Sveti Ilija i Vinica te jedan na mjestu na cesti kojom upravlja ŽUC. Za sve projekte vrijedi da se sufinanciraju sredstvima Nacionalnog programa s najviše 70 posto ukupnog iznosa, a ostatak osigurava aplikant - pojasnili su nam iz MUP-a.

Gradonačelnik Siniša Jenkač ističe kako im je za projekte iz MUP-ova programa odobreno ukupno 300.000 kuna.

- Jedan projekt uključuje izgradnju pješačke staze prema školi u Remetincu, a drugi se odnosi na obilježavanje i osvjetljavanje pješačkog prijelaza u Zagorskoj ulici kod osnovne i srednje škole. Čim dobijemo “zeleno svjetlo”, raspisat ćemo natječaj i početi s radovima - kaže Jenkač.

Više o projektima pročitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti