Ivanečki umirovljenici na druženju su dobili prigodne pakete Foto: B. Težak / Grad Ivanec

Koje općine i gradovi u Varaždinskoj županiji (i koliko) dijele božićnice umirovljenicima

| 16.12.2019. u 18:30h | Objavljeno u Aktualno

"Božićnice" uvijek razvesele umirovljenike, bez obzira na njihov iznos i hoće li završiti kao skroman dodatak blagdanskom objedu ili poklončić za unuke. Zanimalo nas je stoga isplaćuju li općine i gradovi u našoj županiji ove godine novčane blagdanske potpore.

U Varaždinu je 6. prosinca putem poštanskih uputnica počela isplata božićnica od 150 kuna, koje će dobiti 2.550 umirovljenika s mirovinama do 2.000 kuna, 295 korisnika osobne invalidnine prema popisu Centra za socijalnu skrb te 46 osoba s invaliditetom koje imaju status nezaposlene osobe. Reklamacije će se podnositi od 23. prosinca do 7. siječnja, od 8 -10 sati u Gradskoj vijećnici, uz kopiju osobne iskaznice, OIB-a, kopiju zadnjeg odreska od mirovine.

Ludbreški umirovljenici i osobe slabijeg imovinskog statusa čija primanja iznose do 1.500 kuna dobit će božićnicu od 200 kuna, koje se podižu od 9. do 20. prosinca, od 7-15 sati, u prostorima ludbreške gradske uprave, uz predočenje važeće osobne iskaznice ili druge isprave iz koje je vidljiv osobni identifikacijski broj (OIB). Početkom mjeseca započela je i isplata božićnica od 100 kuna umirovljenicima slabijeg socijalno-ekonomskog statusa u Lepoglavi, odnosno onima čija mirovina iznosi do 1.800 kuna.

Grad Novi Marof će podijeliti božićnice umirovljenicima u obliku poklon paketa vrijednosti 50 kuna i to prema popisu triju udruga umirovljenika. Pakete će na podjeli u tjednu prije Božića dobiti 200 umirovljenika. I Grad Ivanec, umjesto isplate božićnica, svake godine organizira druženje uz podjelu paketa s prehrambenim artiklima vrijednosti 153 kune. Tako je bilo i 10. prosinca, a na druženje je bilo pozvano 930 građana starijih od 76 godina, bez obzira na imovinski cenzus. Nakon podjele paketa, druženje je nastavljeno uz večeru, sokove i gemište te pjesmu i ples, a oni koji nisu mogli doći, svoje pakete mogu podići u gradskoj vijećnici, uz predočenje pozivnice koju su dobili na svoju adresu.

Kakva je situacija u ostalim općinama i gradovima, pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...