"Koja je poslovna logika da se kupuje MBO u Brezju? Možda to zna SDP i njegovi koalicijski partneri" Foto: Ilustracija/Arhiva VV

"Koja je poslovna logika da se kupuje MBO u Brezju? Možda to zna SDP i njegovi koalicijski partneri"

IHR/Varaždinske vijesti | 30.11.2021. u 14:18h | Objavljeno u Aktualno

Jedno od pitanja na današnjoj sjednici Županijske skupštine bilo je i kupnja MBO postrojenja. To je pitanje "potegnuo" bivši varaždinski gradonačelnik, sada vijećnik s kandidacijske liste grupe birača u Županijskoj skupštini Ivan Čehok.

- Ovih dana smo svjedoci da se postavlja pitanje oko obrade otpada i kupnje MBO postrojenja. Imate li spoznaje što se događa? S jedne strane zamjenik gradonačelnika kaže kako nema nikakvog pisma namjere, a s druge strane tvrde da ima. Što će se događati s time u narednom razdoblju, hoće li se ovdje napraviti regionalno središte? - zanimalo je Čehoka.

Župan Anđelko Stričak je ustvrdio kako i njega zanima kako će aktualna gradska vlast, zajedno s koalicijskim partnerima Budimo grad i Reformistima, objasniti građanima, nakon 12, 13 godina da je MBO postrojenje odjednom dobro i da ga treba kupiti.

- Cijelo proteklo vrijeme su prosvjedovali protiv toga, a sada ga planiraju kupiti. Za tri, četiri godine, kada se izgradi Regionalni centar za gospodarenje otpada Piškornica, sve općine i gradovi bit će dužni svoj komunalni otpad odvoziti u taj centar. Ne vidim doista kakva je to poslovna logika, da se kupuje MBO u Brezju. Možda gradonačelnik i njegovi koalicijski partneri imaju koju informaciju više - ustvrdio je Stričak.