Koalicija "Za bolju Hrvatsku": Svaki dan je bitan, zato hitno raspustimo Sabor i idemo na izbore

vv | 20.2.2024. u 13:02h | Objavljeno u Aktualno

Predstavnici koalicije stranaka "Za bolju Hrvatsku" koju čine stranke Fokus–IDS–NS Reformisti i PGS održali su konferenciju za medije u Hrvatskom saboru na temu oporbene inicijative za raspuštanjem Hrvatskog sabora i izlazak na parlamentarne izbore.

Okupljenima su se obratili predsjednik stranke Fokus Davor Nađi, saborska zastupnica iz redova IDS-a Katarina Nemet te predsjednik stranke NS Reformisti Radimir Čačić.

Predsjednik Narodne stranke – Reformisti Radimir Čačić je naglasio da je vjerojatno jedini aktivni političar koji je dobro poznavao sve predsjednike države, vlada te sve ministre od nastanka Hrvatske s lijeva i desna pa može, kazao je, "objektivno sagledati situaciju u kojoj se država trenutno nalazi".

- Veliki broj političara je dolaskom na funkciju mislio da su sjedanjem u fotelju stekli sve znanje i pamet, pa tako i Plenković. Međutim, nije to baš tako. Imali smo samo jednu vladu u povijesti koja je bila uistinu reformska te koja je bez EU novca snažno stizala razvijene zemlje u Europi vlastitom pameću i napravila nekoliko vrlo bitnih reformskih poteza. Ali to nije Plenkovićeva vlada! – istaknuo je Čačić i spomenuo "svrstavanje Hrvatske među demokratske zemlje, potpis sporazuma za ulazak u Europsku uniju, brojne projekte poput autocesta na kojima Hrvatska danas živi od turizma, a živjet će i u narednim desetljećima".

- Tu vladu koalicije 6 stranaka vodio je čovjek kojemu je bila potpuno strana poruka, jedan vođa, jedan narod, jedna država i upravo zato je bila najuspješnija - završio je Čačić.

Davor Nađi je istaknuo da su sve stranke koalicije "Za bolju Hrvatsku" podržale oporbeni zahtjev jer smatraju da je "vrijeme da se čim prije raspusti Hrvatski sabor i zatim ide na parlamentarne izbore".

- Da smo to napravili prije 2 tjedna, Turudić ne bi bio izabran. Zato je svaki dan bitan. Premijer je iziritirao mnoge sa svojim nastupom. Počevši od javnih službi, EU institucija, građane, ali i svoje birače - istaknuo je.

Saborska zastupnica IDS-a Katarina Nemet oporbenu inicijativu ocijenila je kao "odraz ozbiljne zabrinutosti stanjem demokracije i povjerenjem u ključne institucije pravnog sustava", nadodavši da je "upravo koalicija Za bolju Hrvatsku pokazala svojim primjerom kako se uspješno vode lokalne sredine te da posjeduju znanje kojim mogu Hrvatsku učiniti boljim mjestom za život".