KLUB VIJEĆNIKA SDP-a Župane, hoćete li konačno preispitati koaliciju s ljudima koje istražuju USKOK i DORH?!

Varaždinske vijesti | 20.7.2022. u 15:18h | Objavljeno u Aktualno

Klub vijećnika SDP-a Skupštine Varaždinske županije spreman je radi učiteljica u produženom boravku, studenata, poljoprivrednika i svih građana Varaždinske županije kojima novi rebalans proračuna direktno ide na korist, isti podržati. No, jedno od najvažnijih pitanja na koje i dalje čekaju odgovor je kada će župan Anđelko Stričak konačno preispitati koaliciju s ljudima koji su pod istragom USKOK-a i DORH-a ili protiv kojih se već vode sudski sporovi.

Predsjednik Kluba Luka Zrinski na aktualnom satu sjednice Županijske skupštine u srijedu naglasio je kako su krajem prošlog tjedna ostali neugodno iznenađeni činjenicom da je po nalogu Ureda europskog javnog tužitelja uhićeno troje „uglednih” Varaždinaca, dvoje njih vrlo bliskih s aktualnom županijskom vlašću.

- Vašeg dugogodišnjeg kolegu i suradnika gospodina Gotića, člana HDZ-a, bivšeg gradskog vijećnika i direktora GK Grupe riješili ste se po kratkom postupku, očigledno ne želeći da vam bude teret. No, s druge strane Bunića, bivšeg direktora Varkoma te aktualnog županijskog vijećnika i predsjednika Komisije za proračun i financije u Županijskoj skupštini koji je uhićen zajedno s Gotićem te bivšeg gradonačelnika Varaždina, USKOK-ovog osumnjičenika koji je Gradu natovario tolike sudske i pravne terete u svim ovim godinama i mandatima i dalje držite u čvrstom koalicijskom zagrljaju – poručio je Zrinski županu Stričaku upitavši ga javno hoće li konačno preispitati ovu koaliciju.

Iako je Stričak ovu situaciju osudio, nije dao odgovor na pitanje Zrinskog te prešutio što je s koalicijom s Nezavisnom listom Ivana Čehoka.

Bez obzira što novi rebalans proračuna ide na korist učiteljicama u produženom boravku koje će dobiti ugovore na neodređeno što je projekt kojeg je upravo SDP predlagao prije 8 mjeseci, studenata na čije su male stipendije godinama upozoravali, poljoprivrednika kojima je nakon katastrofalnih tuča potrebna pomoć Županije i građana koji će danas-sutra nažalost trebati zdravstvenu njegu u novim bolničkim centrima, Klub vijećnika SDP-a upozorava na veliku mrlju koja se nadvila nad Varaždinskom županijom.

-Za izglasavanje proračuna, ovoj vlasti potrebne su ruke istih onih ljudi, koje ova država progoni za krađu ili pokušaj krađe novca naših sugrađana – poručio je Zrinski.

Upozorio je na činjenicu da je u konsolidiranom proračunu ponovno vidljivo veliko povećanje troškova plaća. I dok Županija i nije toliko povećala svoj radni kadar, Zrinski je naglasio kako se u ostalim županijskim ustanovama i trgovačkim društvima događa renesansa.

-Pojedini ravnatelji se već po peti ili šesti puta bave otkazom jednoj djelatnici i to vrlo neuspješno te kaznenim prijavama, inspekcijama i kaznama, dok neki radno vrijeme koriste za vrijeđanje naših sugrađana po društvenim mrežama bez imalo zadrške. To je sve ono sto ovaj proračun osigurava – upozorio je Zrinski.

S obzirom na rast cijena, kako građevinskih materijala, tako i energenata što je dovelo do povećanih troškova kapitalnih županijskih projekata i činjenice da će učiteljice u produženom boravku dobiti stalne poslove, studenti veće stipendije, poljoprivrednici subvencije, a građani Varaždinske županije kvalitetnije zdravstvene usluge, Klub vijećnika SDP-a podržao rebalans, no ne bez glavnog pitanja – što ako.