Klopotan: Vrijeme je za odgovorne ljude, veće plaće, a manje nameta!

Sponzorirani članak | 4.4.2023. u 17:36h | Objavljeno u Aktualno

Koalicija HNS-HSLS-Hrvatski laburisti stranka rada-HSS Braće Radić zajedničkim će snagama izaći na izvanredne izbore za Gradsko vijeće Grada Varaždina.

Nositelj liste i prvi čovjek varaždinskog HNS-a jest dr. sc. Igor Klopotan, a koalicija je i predstavila svoj program kojim se zalažu za boljitak i dobrobit svojih sugrađana jer vrijeme je za odgovorne ljude!

Koalicija se zalaže za veće plaće, a manje nameta što znači da traže smanjenje stope prireza sa 7,5% na 5% , povećanje plaća odgojiteljima, asistentima u nastavi te zaposlenima u javnim tvrtkama koji primaju najmanje plaće, smanjenje komunalne naknade za 15% te oslobađanje plaćanja komunalne naknade mlađih od 45 godina za stjecanje prve nekretnine u razdoblju od 5 godina od stjecanja.

Osim toga okreću se i energetski učinkovitim rješenjima kojima bi Varaždin postao zeleni grad, a u sklopu istoga zalažu se za osnivanje fonda za sufinanciranje projekata energetskih obnova kućanstva i ugradnje obnovljivih izvora energije u kućanstva kako bi u sljedećih 5 godina uštedili 20% energije i 20% energije proizvodili iz OiE, uvođenje pametne LED javne rasvjete te digitalizaciju poslovnih procesa Grada i uvođenje „smart city“ rješenja.

Neizbježna stavka programa koalicije je jednakomjeran razvoj infrastrukture u cijelom gradu koji podrazumijeva godišnju rekonstrukciju prometne infrastrukture od minimalno 10 kilometara uz izgradnju biciklističkih i pješačkih staza uz poseban naglasak na prigradska naselja, reviziju linija javnog prijevoza, povećanje broja prijevoza i modernizaciju voznog parka, rješenje za problem „Kućanske rampe“ i pothodnika „Miškinina“, ali i izgradnju rotora „Gojanec“ i „Hrašćica“.

Da koalicija brine o svim sugrađanima, a posebice o onima kojima je pomoć najpotrebnija govori još jedna stavka njihovog programa - dostojanstven život mladih i umirovljenika. Kako bi se dostojanstven život obje skupine i ostvario smatraju potrebnim isplatu naknade umirovljenicima s mirovinama manjima od 530€ u iznosu od 150€ godišnje (75€ uskrsnica i 75€ božićnica), besplatan prijevoz gradskim linijama za umirovljenike, POS stanogradnju i stanova za najam za mlade, isplatu naknade za novorođeno dijete u iznosu od 1.500€ tesmanjenje iznosa koji plaćaju roditelji za svu vrtićku djecu na iznos od 30€ mjesečno.

Kao posljednja, ali ni u kojem slučaju manje bitna stavka programa koalicije HNS-HSLS-Hrvatski laburisti stranka rada-HSS Braće Radić je zdrav grad. Kako bi grad uistinu i bio zdrav smatraju važnim riješiti dugotrajni problem bala. Rješenje problema bala koje je zakonito, provedivo je u kratkom roku i koje neće izazvati poskupljenje na teret građana, a zalažu se i za postavljanje mjernih stanica za praćenje kvalitete zraka na dodatne 4 lokacije.