Klopotan: "Koalicija koja ne radi na dobrobit građana ne može i ne smije voditi Varaždin" Foto: HNS Varaždin

Klopotan: "Koalicija koja ne radi na dobrobit građana ne može i ne smije voditi Varaždin"

Varaždinske vijesti | 30.1.2022. u 18:22h | Objavljeno u Aktualno

- Nakon što je Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati podružnica Varaždin pozvala gradonačelnika Nevena Bosilja da prije donošenja odluke o načinu pružanja javne usluge sakupljanja komunalnog otpada uspostavi set mjera radi zaštite građana od najavljenih poskupljenja i rasta cijene odvoza i zbrinjavanja otpada, oglasile su se i pojedine stranke vladajuće većine, najavivši predstavljanje prijedloga kojima bi se udar na džepove građana trebao smanjiti - priopćili su iz varaždinskog HNS-a.

Predsjednik varaždinskog HNS-a Igor Klopotan naglašava kako je" jasan i efikasan set mjera kojima će vladajući zaštititi stanovnike Varaždina od velikih poskupljenja već trebao biti donesen".

- Pozdravljamo najavu pojedinih koalicijskih stranaka o predlaganju modela kojim bi se ovakav rast cijena mogao ublažiti, no s obzirom da je dužnost čelnika Grada zaštititi građane od velikih poskupljenja, gradonačelnik Bosilj i njegovi suradnici već su trebali donijeti mjere kojima će to i učiniti – jasan je Klopotan koji je još jednom pozvao Bosilja da povuče ovu točku s dnevnog reda sjednice Gradskog vijeća.

Kako je istaknuo, "koalicija koja ne pokazuje odgovornost, organiziranost i koordinaciju i ne radi na dobrobit građana, već kroz uhljebljivanje podobnih u gradske tvrtke i na pročelnička mjesta gleda vlastitu korist, ne može i ne smije voditi Varaždin".

- Ako vladajući prije donošenja ove odluke na sjednici Gradskog vijeća ne uspostave set mjera kojima će ublažiti udar na kućne budžete Varaždinaca, ne ispunjavaju svoju osnovnu dužnost, a to je rad na korist građana – zaključio je Klopotan.

Označeno u