Klopotan: Izazovna vremena zahtijevaju stabilnu gradsku vlast

| 31.3.2022. u 13:40h | Objavljeno u Aktualno

Jučerašnje neizglasavanje rebalansa proračuna na sjednici Gradskog vijeća Grada Varaždina ponovno je pokazalo duboku podijeljenost i neslaganje unutar vladajuće koalicije SDP-Reformisti-Budimo grad.

Još jedno ozbiljno političko neslaganje političkih partnera u Gradu Varaždinu u razdoblju od samo nekoliko mjeseci dokaz je da građani Varaždina i sam Varaždin postaju taoci političkih sukoba unutar vladajuće koalicije koja se, izgleda, ipak samo okupila na platformi zadovoljavanja pojedinih političkih interesa.

- S jedne strane imamo SDP i njihovog gradonačelnika koji moraju raditi brojne političke ustupke svojim partnerima Reformistima i grupaciji Budimo grad. I dok Reformisti još podržavaju odluke zadovoljni ostvarenim direktorskim i ravnateljskim mjestima, platforma Budimo grad svoje interese tek treba pokazati, budući da su dosad propustili pokazati brigu za građane. Naime, od njih dosad još nismo čuli niti jedan prijedlog ili mjeru kojima bi poboljšali položaj građana. Propuštaju raditi upravo ono za što su dobili podršku birača - izjavio je predsjednik varaždinske podružnice HNS-liberalni demokrati Igor Klopotan, ističući da su prijevremeni izbori u ovom trenutku možda i najbolje rješenje za Varaždin i njegove građane.

- Evidentno je da ove tri političke grupacije ne funkcioniraju zajedno. S druge strane, SDP je ovoga puta dobio podršku HDZ-a za rebalans i ako je to naznaka nekakve suradnje, bila bi to među prvima u Hrvatskoj. Lista Ivana Čehoka jasno pokazuje da će biti protiv svega što želi SDP ili pak platforma Budimo grad. Kada se to sve stavi u perspektivu, prijevremeni izbori nameću se kao jedino rješenje - zaključio je Klopotan dodajući da je upravo tim putem krenuo Split, gdje je Vijeće također bilo "šareno", a gradonačelnik Puljak, kao i Bosilj, bez većine u Vijeću.

- Grad Varaždin i njegovi građani ne mogu biti taoci političkih sukoba i političkih igara oko zadovoljavanja vlastitih interesa. Vremena su previše izazovna i zahtjevna da Grad Varaždina kroz to razdoblje prolazi s nestabilnom gradskom vlašću - završio je predsjednik varaždinskog HNS-a Klopotan.