Klopotan (HNS):"Nezakonitim zapošljavanjem pokazujete pravo lice, vrijeme je za Bosiljevu ostavku!" Foto: Ilustracija/HNS

Klopotan (HNS):"Nezakonitim zapošljavanjem pokazujete pravo lice, vrijeme je za Bosiljevu ostavku!"

VV | 6.6.2022. u 16:08h | Objavljeno u Aktualno

- Iako se varaždinski SDP predstavljao kao promjena koja je potrebna građanima, gradonačelnik Neven Bosilj nakon godinu dana upravljanja Varaždinom uspio je jedino pokazati svoje pravo lice. I dok građane Varaždina sve više pogađaju poskupljenja, gradska vlast bavi se kadroviranjem i uhljebljivanjem u gradske tvrtke - oglasili su se priopćenjem iz varaždinskog HNS-a.

Nakon što je prije nekoliko mjeseci na sjednici Županijske skupštine Varaždinske županije postavljeno pitanje o zakonitosti zapošljavanja sadašnjeg direktora Varkoma Brune Istera, a župan Anđelko Stričak zatražio mišljenje Ministarstva gospodarstva, u HNS-u kažu kako je stigao odgovor koji potvrđuje sumnje: Bosilj i njegov tim uhljebili su svog stranačkog kolegu.

- U mišljenju Ministarstva jasno stoji kako je prema Zakonu o vodnim uslugama za zapošljavanje direktora potrebno provesti javni natječaj, osim ako se direktor bira iz redova zaposlenika tvrtke, a zanimljivo je i kako Varkom nije zatražio mišljenje Ministarstva oko zapošljavanja bez javnog natječaja. Bosilj i njegov tim ovime su jasno pokazali svoje pravo lice. Umjesto da se bave ozbiljnim poslovima i rješavanjem problema koji muče naše sugrađane za što su im oni u konačnici i dali svoje povjerenje, prioritet gradske uprave je kadroviranje i uhljebljivanje svojih koalicijskih partnera i stranačkih kolega u gradske tvrtke i na pročelnička mjesta – poručio je predsjednik varaždinskog HNS-a Igor Klopotan.

Kako je naglasio, varaždinski gradonačelnik Bosilj ovime je pokazao kakve to "promjene” nudi Varaždincima.

– Ako Bosilj ima imalo obraza, afera Varkom trebala bi biti okidač za preuzimanje odgovornost i davanje ostavke na mjesto gradonačelnika. Varaždin i njegovi stanovnici ne smiju biti taoci neodgovorne i neorganizirane koalicije koja se vodi svojim interesima i stranačkim kadroviranjima umjesto ozbiljnim pitanjima i promjenama koje su prijeko potrebne u našem gradu – zaključio je Klopotan.

Označeno u