Klemenčić: Kako nasilan prekid života nazvati pravom na izbor - to je ubojstvo Foto: Dominik Klemenčić

Klemenčić: Kako nasilan prekid života nazvati pravom na izbor - to je ubojstvo

VV | 4.5.2022. u 12:51h | Objavljeno u Aktualno

Najavom "Hoda za život" koji će se održati ove subote s početkom u 10:30 kod Starog grada, podršku su izjavili predstavnici Hrvatskih suverenista grada Varaždina.

- Ove subote po prvi će puta i u našem gradu biti održan Hod za život. Kao što su i sami organizatori u najavi događaja istaknuli naša dužnost je biti glas onih čiji glas se ne čuje. Žalosno je da živimo u društvu u kojem se čin ubojstva djeteta od strane roditelja smatra pravom na izbor - javljaju iz stranke Hrvatskih suverenista.

Čak i oni koji zagovaraju abortus upoznati su i priznaju činjenicu da život počinje začećem. Kako onda nasilan prekid života nazvati pravom na izbor? To nije ništa drugo nego ubojstvo vlastitog djeteta. Pravo na izbor jest izbor hoće li do začeća doći ili ne, ali nakon začeća govorimo o novom životu, novoj osobi, koja mora imati sva prava, a pravo na život temeljno je ljudsko pravo. Mi kao društvo moramo stati u obranu života. Pozivamo stoga sve naše prijatelje i obitelji iz Varaždina i okolice da se ove subote okupimo te mirno, hodajući, slavimo život i budemo glas onih najmanjih i najslabijih među nama - istaknuli su iz stranke Hrvatski suverenisti.