Klemenčić: "Besplatni vrtići – plan ili lažno obećanje?" Foto: Hrvatski suverenisti

Klemenčić: "Besplatni vrtići – plan ili lažno obećanje?"

Varaždinske vijesti | 14.4.2021. u 20:04h | Objavljeno u Aktualno

- Na predstavljanju zajedničke liste Mosta, Suverenista, Hrasta i ostalih stranaka koalicije "Mladost za budućnost" naglasili smo kako ćemo biti za sve dobre ideje, a protiv svih loših ideja, neovisno o tome od koga dolazile. HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Varaždina u ponedjeljak je obećao da će vrtići biti besplatni za svu djecu u Varaždinu. Nas svaka takva najava veseli jer iz osobnog iskustva znamo koliko opterećenje na kućni proračun predstavlja cijena dječjih vrtića u Varaždinu. I ne samo to. Ulaganje u djecu, u ljudske resurse, je ključno za gospodarski i svaki drugi napredak grada. Dakle, ovakvu ideju uvijek bismo podržali u gradskom vijeću - priopćio je Dominik Klemenčić, nositelj liste za gradsko vijeće Grada Varaždina liste „Mladost za budućnost“.

- No, na predstavljanju ove ideje iza sadašnjeg HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika stajao je bivši HDZ-ov kandidat za gradonačelnika koji je u svojoj kampanji prije četiri godine dao obećanje kako će cijene vrtića biti niže jer će se vijećnici odreći svojih naknada. U protekle četiri godine baš ništa nije učinjeno po tom pitanju! Štoviše, nakon obećanja nije više niti spomenuto - naveo je Klemenčić.

- Ali da budemo do kraja jasni, prije četiri godine nižu cijenu vrtića su na jumbo plakatima, osim HDZ-a, obećavali i Reformisti, Liga za Varaždin i SDP. Svi su oni bili u Gradskom vijeću. Rezultat – cijena dječjih vrtića u Varaždinu još je uvijek najviša u Hrvatskoj. Očito nije postojala iskrena želja da se to riješi. Govoriti da se to ne može, nije istina. Naši vijećnici već su dokazali da se može, kada su iz oporbe izborili besplatne udžbenike za sve učenike i dječje božićnice. Dakle, kad se nešto želi, može se. Mi želimo omogućiti što jeftinije vrtiće u Varaždinu i sigurno ćemo učiniti sve da to i ostvarimo - kazao je Klemenčić.