Alen Kišić Foto: VV arhiva

Kišić: Ispričavam se Čehoku, optužnicu ima za primanje mita kojim je kupio stan

I.D./Varaždinske vijesti | 2.6.2017. u 15:13h | Objavljeno u Aktualno

Alen Kišić, kandidat SDP, HNS, HSS, HSU i laburista za varaždinskog gradonačelnika, odgovorio je na reagiranje njegovog protukandidata Ivana Čehoka o poslovima oko zgrade VTC-a.

Čehok je, naime, nakon konferencije za medije na kojoj je Kišić, među ostalim, ustvrdio da je VTC jedan od Čehokovih spomenika, ustvrdio da Kišić "ponovno na prljav i podmukli način iznosi neistine" o njemu.

Odgovor, odnosno "ispriku" Alena Kišića prenosimo u cijelosti:

"Isprika g. Čehoku, točno je da nema optužnicu za primanje mita od Stanoinga, ima je za primanje mita kojim je kupio stan

Ovim putem želim se ispričati protukandidatu dr. Ivanu Čehoku na mojim krivo prenesenim riječima jučer. Naime, pisalo je da sam ustvrdio da g. Čehok ima potvrđenu optužnicu i da mu se sudi za primanje mita od Stanoinga. Tu je g. Čehok u pravu, takve vrste optužnice nema. Nema optužnice ni za bilo kakve poslove oko VTC-a, i to nisam ni navodio, nego smo to spomenuli kao jedan simbol upravljanja gradom i devastacije prostora u vrijeme gradonačelnika Čehoka, neovisno o tome tko je izdao dozvolu.

Ono što jeste potvrđeno je Uskokova optužnica kojim ga se, među ostalim, tereti i za primanje mita od g. Bunića u iznosu od 100 tisuća kuna kojima je plaćen dio kupoprodajnog iznosa stana. I taj stan mediji su prenosili da je Stanoingov, u tzv. Karingtonki, i to sam spomenuo, pa je došlo očito do krivog prenošenja mojih riječi. Zato još jednom isprika g. Čehoku.

To je inače jedna od tri potvrđene optužnice protiv g. Čehoka da je oštetio Grad Varaždin, i za to su sudski postupci u tijeku. I na kraju žao mi je što ove optužnice zauzimaju toliki prostor i što o njima toliko govorimo, što je jasno da i g. Čehoku ne odgovara, ali jednostavno smatramo kako je bitno da se o njima govori, jer će njihov ishod uvelike utjecati na funkcioniranje našeg Grada, s obzirom da će biti veliko opterećenje za g. Čehoka bude li izabran."