Kišić: Čehok je nervozan zbog milijunskih optužnica pa me napada, a Mladenović laže

D.P/Varaždinske vijesti | 15.5.2017. u 20:46h | Objavljeno u Aktualno

Nakon današnje konferencije za novinare na kojoj su Ivan Čehok i Denis Mladenović Alena Kišića prozvali lašcem i osvetnikom, stigao je i njegov odgovor.

Kišić ističe da su napadi vanpredmetni.

- Ovi "polupani lončići" ukazuju na priličnu nervozu kandidata Čehoka koju sve vidljivije pokazuje u posljednjih nekoliko dana. Vjerojatni uzrok ove nervoze i napada na protukandidata Kišića jest teret koji nosi na svojim leđima iz prethodnog mandata čiji su epilog tri optužnice prema kojima je okrivljen da je oštetio Grad Varaždin za nekoliko desetaka milijuna kuna. U tom se kontekstu postavlja i pitanje, na koje Čehok nikako da odgovori, a to je ako u kojem slučaju i bude izabran, planira li gradonačelnički mandat predati jednom od zamjenika, Zlatanu Avaru ili Sandri Malenici, kako bi ponovo izbjegao zatvor - istaknuo je Kišić koji smatra kako je njegova kandidatura je samo iskaz neodgovornosti prema svome gradu i građanima.

- Jer podsjetimo, Ivan Čehok nije podnio ostavku na mjestu gradonačelnika iz moralnih razloga, već kako bi izbjegao zatvor - podsjetio je Kišić koji se osvrnuo i na Mladenovićeve optužbe prema kojima ga je Kišić snubio u SDP i nudio posao.

- Neistine koje je iznio gospodin Denis Mladenović na konferenciji za medije, samo su još jedan dokaz njegove vjerodostojnosti. On je varaždinskoj javnosti poznat postao u ožujku 2011. godine kada je organizirao javna okupljanja, odnosno prosvjede protiv Vlade Jadranke Kosor, ali i vlasti u gradu Varaždinu na čelu s Ivanom Čehokom. Tada je ispred gradske vijećnice uzvikivao: Grad baroka bez Čehoka. Također, gospodin Mladenović je obavio predizborne razgovore sa gotovo svim kandidatima te tražio da bude na listi, a očito je jedino Ivan Čehok ispunio njegove želje i zahtjeve - komentirao je Kišić.