Karamarko ne želi odstupiti, HDZ ide u preslagivanje

| 4.6.2016. u 19:18h | Objavljeno u Aktualno

HDZ kreće u pokušaj ustrajavanja nove vlade na čelu sa svojim predsjednikom Tomislavom Karamarkom, odlučilo je Predsjedništvo HDZ-a nakon višesatne sjednice.

Iako član Predsjedništva Darko Milinović govori da se u pokušaj stvaranja nove, „kvalitetne“ saborske većine ide u interesu Hrvatske, ipak se teško oteti dojmu kako se radi zapravo o pokušaju spašavanja Karamarka čiji je odlazak zatražio predsjednik Vlade Tihomir Orešković u paketu s drugim potpredsjednikom Vlade Božom Petrovim jer su, kako je rekao, postali prevelik teret.

Da svi u HDZ-u nisu uvjereni kako je spašavanje Karamarka najbolje za stranku, govore i informacije prema kojima je zamjenik predsjednika HDZ-a Millijan Brkić na Predsjedništvu stavio na stol mogućnost povlačenja Karamarka iz Vlade. Međutim, tome je bila sklona tek nekolicina članova Predsjedništva, pa je Brkić poručio da će radije biti s orlovima nego licemjerima jer potonji jedu žive.

Premda je priželjkuju da bi se izbjegli izvanredni izbori, vjerojatno svjesni svoje pozicije, HDZ će teško osigurati novu saborsku većinu jer sigurno ne mogu računati na SDP i HNS, a to odbacuje i čelnik MOST-a Božo Petrov.

- Pozivam Karamarka da pokaže da mu je stalo do domovine. Nama je Hrvatska u srcu, a ne u džepu. Dvanaest zastupnika MOST-a bit će za opoziv Karamarka. Ne vjerujem da će se u Saboru stvoriti nova većina, odnosno Vlada koja bi bila hibridno čudovište, a baš me zanima što će se dogoditi kada HDZ krene na izbore s ovakvim predsjednikom, naglasio je Petrov dodajući da je žalosno što HDZ sada traži ostavku Oreškovića kojeg su sami predlagali.

Označeno u