"Kao da smo u horor-filmu": U kakvom su stanju županijske ambulante i ljekarne? Foto: VV

"Kao da smo u horor-filmu": U kakvom su stanju županijske ambulante i ljekarne?

| 3.10.2022. u 19:00h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Vlažni zidovi s kojih se ljušti boja, zid napuknut u potresu, polomljene pločice, neupotrebljivi sanitarni čvorovi, zamke za miševe u ordinaciji i okoliš zgrade obrastao u korov tek su dio slike koju već duže vrijeme svakodnevno gledaju mještani i korisnici ambulante i ljekarne u Maruševcu.

- Nešto ne štima ni s bojlerom, jer kad se uključi topla voda, izbaci struju pa moraju ići u podrum ponovno uključiti. Sve to skupa izgleda kao u horor-filmu – kažu nam mještani.

O ambulanti u Maruševcu bilo je riječi i na posljednjoj sjednici Županijske skupštine.

- Koliko je u proteklom mandatu ravnatelja uloženo u ambulantu u Maruševcu i, s obzirom na sadašnje stanje, da u podrumu curi voda, zidovi su ruševni i mokri, vlažni, WC za pacijente nije ispravan, hoće li se i koliko uložiti u ambulantu u Maruševcu i u kojem periodu? - pitala je vijećnica Snježana Cerjan (HDZ).

Naime, pod istim krovom u Maruševcu nalaze se stomatološka i ordinacija opće medicine te ljekarna, koje djeluju u sklopu županijskog Doma zdravlja, odnosno Ljekarne Varaždinske županije.

Što su o stanju u maruševečkoj, ali i drugim ambulantama i ljekarnama u županiji rekli župan te ravnatelji Doma zdravlja i Ljekarne Varaždinske županije, ali i je li sezona grijanja u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju u Varaždinskim Toplicama počela na vrijeme, pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...