Kandidati na izborima odradili građansku dužnost, pozvali glasače na izbore Foto: Krešimir Đurić/Vvijesti

Kandidati na izborima odradili građansku dužnost, pozvali glasače na izbore

vv | 17.4.2024. u 12:06h | Objavljeno u Aktualno

Danas od 7 sati ujutro su krenuli parlamentarni izbori, a u prijepodnevnim satima su mnogi kandidati na izborima odradili svoju građansku dužnost. Za danas je bilo najavljeno loša vremenska prognoza, no izgleda da će vrijeme tokom većeg dijela dana biti sunčano pa se očekuje da će utjecati pozitivno na izlaznost birača.

- Ovo su izbori za 11. saziv Hrvatskog sabora, naravno da su svi izbori važni, ali u tih 11 izbornih ciklusa, neki su važniji poput onih u 90-ima, 2000. i 2011. godine i ovi su jedni od tih važnijih izbora koji definiraju u ozbiljnim razmjerima budućnost Hrvatske zato je važno da na te izbore izađemo i pokažemo kakvu Hrvatsku želimo - istaknuo je Radimir Čačić, predsjednik NS Reformista.

I zamjenik varaždinskoga gradonačelnika i čelnik varaždinskog SDP-a Miroslav Marković naglašava da je današnji dan po svemu poseban.

- Neka bude i po izlaznosti i rezultatima. Kod mene na biračkom mjestu u 4. osnovnoj školi ljudi dolaze u velikom broju glasati. Napravite to i vi jer dnašnja srijeda 17. travnja 2024. treba ostati upisana kao praznik demokracije, poručio je Marković.

I ministar gospodarstva Damir Habijan (HDZ) poziva na birališta.

- Pozivam sve Varaždinke i Varaždince, kao i druge građane da izađu na izbore te da iskoriste svoje biračko pravo. Izbori su festival demokracije i prilika da pokažemo da to doista jest tako u praksi - istaknuo je ministar gospodarstva.

I varaždinski župan ima sličnu poruku.

- Pozivam sve birače na području 3. izborne jedinice, posebno Varaždinske županije, da daju svoj glas onome za koga smatraju da će ih najbolje zastupati. Mislim da će meteorološke prilike ostati dobre do kraja dana pa se nadam da će biti i izlaznost veća jer se time daje veći legimitet izborima i kandidatima - istaknuo je Anđelko Stričak, varaždinski župan.

Glasanje traje do večeras u 19 sati kada se zatvaraju biračka mjesta.