Kampus FOI-ja napokon prioritet - sada treba odrediti izvore financiranja Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Kampus FOI-ja napokon prioritet - sada treba odrediti izvore financiranja

Ivica Kruhoberec | 3.1.2022. u 16:00h | Objavljeno u Aktualno

- Drago mi je da je Varaždinska županija, a to je potvrdila i Vlada RH, prepoznala informatički (IT) kampus kao prioritet razvoja županije jer je IT industrija na sjeveru Hrvatske veliki pokretač razvoja gospodarstva, a FOI je fakultet koji obrazuje kadar potreban IT industriji i jedan je od ključnih razloga zašto sve više IT tvrtki za svoje djelovanje bira upravo Varaždin, veli prof. dr. Nina Begičević Ređep, dekanica Fakulteta organizacije i informatike, govoreći o stavljanju projekta Sveučilišni Kampus Varaždin – faza 2 u Razvojni sporazum za sjever Hrvatske.

Izgledi da IT kampus bude realiziran sada su, kako naglašava, puno veći nego kada je prvi put predstavljen, no i dalje treba postaviti financijsku konstrukciju tj. odrediti izvor(e) financiranja i sufinanciranja. Stoga očekuje da će Vlada te resorna ministarstva u idućem koraku odrediti koji će biti izvori financiranja za taj, kao i druge projekte iz RSS-a.
- S obzirom da se radi o investiciji od 24 milijuna eura, projekt IT Kampusa se primarno može financirati iz NPO-a (2021-2026) ili Operativnog programa za sljedeće programsko razdoblje...

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...

Označeno u