Kamioni na D2: Kos apelira na Podolnjaka i sve koji mogu da pomognu, situacija je neizdrživa Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Kamioni na D2: Kos apelira na Podolnjaka i sve koji mogu da pomognu, situacija je neizdrživa

IHR/Varaždinske vijesti | 28.4.2019. u 09:23h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Problem prometa teškim kamionima i šleperima na državnoj cesti D2 koja vodi do graničnog prijelaza Dubrava Križovljanska nije zaobišao ni svečanu sjednicu Udruženja varaždinskih obrtnika povodom 115. obljetnice organiziranog obrtništva u Varaždinu.

Predsjednik Udruženja Boris Kos rekao je kako je sam uključen u tu problematiku, kao potpredsjednik Ceha prijevoznika Hrvatske.

- Evo, doista molim saborskog zastupnika Roberta Podolnjaka, koji je ovdje i sve vas koji možete utjecati da se nešto promijeni jer smo naišli na velike poteškoće kao prijevoznici. Smatram da je taj Pravilnik ishitren i nije dobar i tražim pomoć da se djelomično „olabavi“ te se pomogne prijevoznicima, pogotovo iz Varaždinske županije, jer došli smo do velikog zagušenja prometa kroz Sračinec, Petrijanec i Cesticu – rekao je Kos.

Župan Radimir je rekao da bez obzira na to što se sada govori da su nama Međimurci kamione „uvalili“ ili su ih se riješili, problem treba riješiti.

- Stvari se moraju mijenjati u cijeloj toj priči. Veća frekvencija i iskoristivost autoceste, veća sigurnost... Dobit ćemo cijeli niz dobrih efekata samo s jednom malo pametnijom odlukom. Potrudit ćemo se – obećao je Čačić.

Označeno u