Kako i kojim ritmom se vraćamo u normalu: popuštanje mjera ide u tri faze Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Kako i kojim ritmom se vraćamo u normalu: popuštanje mjera ide u tri faze

IHR/Varaždinske vijesti | 22.4.2020. u 20:13h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Uoči sutrašnje sjednice Vlade na kojoj se očekuje konačni prijedlog paketa mjera za otvaranje gospodarstva, odnosno popuštanja donesenih mjera u cijeloj zemlji i svim resorima, još nije točno poznato s kojim mjerama će se prvo krenutii. Danas poslijepodne održan je sastanak užeg kabineta Vlade na kojem je trebao biti utvrđen plan ublažavanja mjera za određene grane gospodarstva, ali uz uvjet da se nastavi paziti da se ne ugrozi dosadašnja postignuća vezano za zdravstveni aspekt.

- Reaktivacija donesenih mjera ići će u tri faze: prva kreće od 27. travnja, druga od 4. svibnja, a treća faza od 11. svibnja - izjavio je Plenković za dnevnik RTL-a nakon današnjeg sastanka.

Kao što je poznato, sutra će se predstaviti plan povratka u školske klupe.

- Ministrica Divjak sutra predstavlja planove povratka učenika u školske klupe

Među mjerama koje se spominju da bi mogle popustiti je ponovna uspostava međugradskog prometa, ali i otvaranje trgovina odjećom, posebice odjećom za djecu. Govori se i o otvaranju uslužnih djelatnosti, dok su zadnji na redu kafići. Index.hr piše kako će se vjenčanja i pogrebi moći održavati, ali će biti ograničeni na 10, a zatim na 30 ljudi, dok bi se postupno taj broj povećavao, uz uvjet fizičke udaljenosti. Dječja i sportska igrališta otvorila bi se kad i škole, ali uz pravila o maksimalnom broju ljudi koji se u isto vrijeme rekreiraju.

Označeno u