"Kada gospođi iz Zavoda snaha piše bolovanje onda je moguće biti na njemu 29 mjeseci" Foto: Ilustracija/Arhiva VV

"Kada gospođi iz Zavoda snaha piše bolovanje onda je moguće biti na njemu 29 mjeseci"

IHR/Varaždinske vijesti | 30.11.2021. u 11:16h | Objavljeno u Aktualno

- U medijima smo mogli vidjeti kako se na našem Zavodu za javno zdravstvo neke stvari ne vode kako spada te se upravljanje vrši na protuzakonit način. Kako je moguće da jedan ravnatelj ne izvršava sudske presude? Je li on svojim ponašanjem iznad zakona? Podržavate li ovakav način vođenja ustanove kojim je osnivač Županija? - ustvrdio je vijećnik SDP-a Luka Zrinski na aktualnom satu Županijske skupštine.

Župan Anđelko Stričak rekao je kako problemi u Zavodu sežu još u 2013. godinu.

- Tada je ravnatelj zavoda bio Dražen Jagić. A on je pripadnik koje stranke? SDP-a. Sada prozivate aktualnog ravnatelja, odnosno mene zašto ga nisam smjenio. Koju to presudu aktualni ravnatelj ima protiv sebe? Je li osuđen? Na koju kaznu, od kada? Do kada? Ja bih doista htio čuti koja je to presuda donesena protiv aktualnog ravnatelja. Aktualni ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo zajedno sa svojim timom jako dobro vodi Zavod, sve ono od 2013. do danas je ispravio, u ovim vremenima borbe protiv korona virusa Zavod je pripremio i ustrojio odličano, naši građani nisu trebali čekati nalaze iz Zagreba kao naši susjedi iz Krapinsko-zagorske županije. Ako netko zna gdje je ta presuda, nek mi dostavi! - rekao je župan Anđelko Stričak.

Vijećnika HDZ-a Josipa Krtanjeka također je zanimala situacija u Zavodu.

- Upoznajte nas s činjenicama i stanjem kako bismo dobili uvid u realnu situaciju - tražio je Krtanjek.

Stričak je rekao kako u Zavodu radi 113 osoba, a ravnatelj nesuglasica ima samo s jednom djelatnicom, Alemom Ježić.

- Radi se o radnom sporu, gospođa ima pravo tražiti svoja prava, ali ravnatelj je dužan zaštititi ustanovu. Od ravnaelja Zavoda za javno zdravstvo i od svih ravnatelja županijskih ustanova inzistiram da se sve ispita i istraži, pa tako i kako je moguće da je dotična osoba već 29 mjeseci na bolovanju. To je neviđen slučaj u Hrvatskoj! Ali, kako raspolažem informacijom, za koju ću tražiti da provjeri Upravno vijeće, da dotičnoj gospođi njezina snaha piše bolovanje, tada je moguće biti 29 mjeseci na bolovanju zbog smjene - rekao je Stričak.