"Kada bude određeno, vraćamo se na stari način rada, no ulazak virusa u bolnice je opasno!" Foto: Krešimir Đurić

"Kada bude određeno, vraćamo se na stari način rada, no ulazak virusa u bolnice je opasno!"

IHR/Varaždinske vijesti | 24.4.2020. u 12:57h | Objavljeno u Aktualno

- OB Varaždin i dalje radi u istom obimu rada, što znači da "hladni pogon" ne radi, nego se rade i obrađuju akutni i vitalno ugroženi pacijenti. Mi ćemo naravno prilagoditi svoj način rada sukladno smjernicama Kriznog stožera Ministarstva zdravstva. Dakle, u trenutku kad odlukom od strane Ministarstva bude određeno da se vraćamo u stari način rada, mi ćemo svoje poslovanje prilagoditi tome. Uvjeren sam da to neće biti na isti način - rekao je ravnatelj OB Varaždin dr. Nenad Kudelić na današnjoj konferenciji za medije županijskog Stožera civilne zaštite.

Dodao je kako se već sada izrađuju određene smjernice na koji način će se pacijenti, koji su sumnjivi, pozitivni ili neidentificiranog statusa primati u bolnicu, obrađivati i liječiti.

- Nama je jasno da ovakvo stanje nije dugotrajno održivo, ali nam je isto tako jasno da ulazak koronavirusa u bolnice, pogotovo u službe koje se bave liječenjem kroničnih bolesnika i palijativnom skrbi, gdje se nalazi izuzetno rizična populacija je izuzetno opasno. Zato koristim ovu priliku i apeliram na naše građane da se ponašaju odgovorno i izuzetno s velikom pažnjom, ovo je zaraza koju mi ne možemo spriječiti, možemo ju samo ublažiti i usporiti njezino širenje, što se dosad uspješno radilo. Nemojte da vas zavarava lijepo vrijeme. Svjesni smo i sudionici činjenice da nažalost ljudi se sve više okupljaju. Činjenica jest da će se određene mjere na razini države ublažavati, isto tako i po pitanju bolnice, no način rada neće biti moguć na isti način koji je bio prije epidemije koronavirusom - rekao je.