"Kad Reformisti prekinu suradnju s HDZ-om, glavnim uzrokom svih zala, tek tada možemo reći da misle ozbiljno"

vv | 14.5.2021. u 08:15h | Objavljeno u Aktualno

Dubravka Novak i Ana Petrić, kandidatkinja za gradonačelnicu Varaždina ispred platforme Budimo grade te kandidatkinja za njezinu zamjenicu, osvrnule su se na navode koje je izrekla Zdravka Grđan.

- “Nezavisna” kandidatkinja Zdravka Grđan obratila se medijima, prozvavši ostale kandidate da su odbili potpisati “Deklaraciju o nultoj toleranciji na korupciju” koju im je uputila. Pritom je navela da to pokazuje da svi, osim nje i Reformista, izlaze na izbore s figom u džepu. Dubravka Novak i Platforma “Budimo grad” odgovorili su na poziv te ovim putem demantiraju poluinformacije koje se plasiraju, navode Novak i Petrić.
Kako dodaju, sadržaj “Deklaracije”, koja im je dostavljena su pozdravili jer slijedi ono što su zacrtali u svom “Manifestu o dobrom upravljanju gradom” kojeg su javnosti predstavili još prošle jeseni.

- Dapače, odbijanje bilo kakve suradnje s osobama koje su optužene za koruptivna kaznena djela je minimum političke kulture, jer takve osobe ne bi ni smjele imati politički legitimitet obnašati vlast. Međutim, neozbiljno je da nas na potpisivanje "Deklaracije o nultoj toleranciji na korupciju" poziva stranka koja na nacionalnoj razini surađuje sa strankom koja je optužena za teška koruptivna kaznena djela. Kad Reformisti na nacionalnoj razini prekinu suradnju s HDZ-om, kao glavnim uzrokom svih zala hrvatske političke sadašnjosti, tada možemo reći da misle ozbiljno i rado ćemo na papiru potpisati ono što u praksi provodimo. Obrnuto nema smisla, zaključuju.