Među zatočenim parovima u Zambiji i varaždinski bračni par Foto: pixabay/ilustracija

Među zatočenim parovima u Zambiji i varaždinski bračni par

Varaždinske vijesti/Jutarnji list | 12.1.2023. u 14:34h | Objavljeno u Aktualno

Osmero Hrvata koji su u Zambiji optuženi za trgovinu ljudima moći će se braniti sa slobode nakon što polože jamčevinu i putne isprave, odlučio je u četvrtak sud u Ndoli, piše Jutarni list.

Uz to, morat će se redovito javljati policiji i regulirati svoj boravak u Zambiji, doznaje Hina iz diplomatskih izvora.

>>Zašto se dokumentacija u vezi „posvajanje“ djece iz Konga rješavala u Varaždinu?

Osmero hrvatskih državljana, koji su već mjesec dana pritvoreni u trećem po veličini zambijskom gradu Ndoli prvi put su se pojavili pred sucem u utorak. Optuženi su za trgovanje ljudima u pokušaju i krivotvorenje dokumenata. Izjasnili su se da nisu krivi.

Među zatočenim parovima je i varaždinski par. Elektrotehničar Damir Magić (44) i njegova supruga Nadica Magić (45), profesorica kemije, za razliku od ostalih parova, ni na koji način nisu se dosad eksponirali u javnosti.

On je zaposlenik varaždinske Hidroelektrane, gdje su nam neslužbeno rekli da je dobar dečko, ali da je "v reštu v Zambiji".

Vole putovanja i čine se omiljenima u svojoj zajednici. Oni su također jedini nezagrepčani, a prebivalište u Varaždinu objašnjava zašto je baš tamošnji Općinski sud prihvatio odluke o posvojenju suda u Kongu (ostali su to obavili na sudu u Zlataru), objavio je Jutarnji list.