Jurica Veronek novi je ravnatelj Doma zdravlja Varaždinske županije Foto: VV arhiva; Sveučilište Sjever

Jurica Veronek novi je ravnatelj Doma zdravlja Varaždinske županije

Varaždinske vijesti | 22.3.2022. u 12:50h | Objavljeno u Aktualno

Jurica Veronek novi je ravnatelj Doma zdravlja Varaždinske županije.

Na ovoj je poziciji naslijedio Renata Podbojca, koji je na dužnosti ravnatelja bio od ožujka 2018. godine.

Veronek je predavač na Sveučilištu Sjever, na Odjelu sestrinstva, s čijih internetskih stranica prenosimo i njegovu biografiju.

Jurica Veronek rođen je 08. prosinca, 1975. godine u Varaždinu. Srednju medicinsku školu završava 1994. godine u Varaždinu. Godine 2002. upisuje studij sestrinstva na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu kojeg završava 2006. godine. Potom upisuje specijalistički diplomski studij "Javno zdravstvo" kojeg završava 2008. godine. Akademsko obrazovanje nastavlja na Fakultetu za zdravstvene vede, Novo mesto, Slovenija i 2013. godine stječe diplomu magistra "Vzgoja in menedžmenta v zdravstvu" s magistarskim radom "Iskustva i stavovi studenta o psihoaktivnim tvarima". Iste godine upisuje doktorski studij Socijalne gerontologije, na Alma Mater Europea, Maribor, Slovenija. Doktorirao je 2019. godine obranivši disertaciju s naslovom "Utjecaj različitih čimbenika na percepciju studenata sestrinstva prema starenju – usporedna analiza Slovenije i Hrvatske".

Radno iskustvo stječe od 1994. godine u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice kao medicinski tehničar na Spinalnom odjelu, od 2005. godine kao voditelj tima Odjela preventivne medicine i rehabilitacije, a od 2006. godine kao voditelj Odjela fizikalne medicine i rehabilitacije. Od 2009. godine asistent je u nastavi/stručni suradnik na studiju Sestrinstva Veleučilišta u Varaždinu, a 2010. godine izabran je u nastavno zvanje predavač. Godine 2011. zapošljava se na Veleučilištu u Varaždinu na studiju Sestrinstva. Nastavno zvanje viši predavač stječe 2015. godine na Sveučilištu Sjever gdje održava nastavu iz kolegija Osnove zdravstvene njege, Zdravstvena njega odraslih I., Zdravstvena njega osoba s invaliditetom, a 2020. godine izabran je u nastavno zvanje profesor visoke škole. Od 2021. godine znanstveni je suradnik.