Juraj Rožić izašao iz Reformista, upozorio na javnu raspravu o okolišnoj dozvoli Koke

V.M./Varaždinske vijesti | 13.3.2017. u 09:24h | Objavljeno u Aktualno

Predsjednik vijeća 7. mjesnog odbora Varaždin "Biškupec" Juraj Rožić upozorio je na javnu raspravu tvronice stočne hrane Koka d.d. u Biškupečkoj 56 koja je podnijela službeni zahtjev za izdavanjem okolišne dozvole.

- Odluka Ministarstva zaštite okoliša da se javna rasprava o izdavanju okolišne dozvole provode od 20. ožujka do 20. travnja, sigurna nije slučajna. Štetno je i neprimjereno provođenje javne rasprave u periodu u kojemu je gradska vlast raspuštena, a jedini legitimno izabrani predstavnici građana trenutno su samo vijećnici u Mjesnim odborima - upozorio je Rožić koji je priopćenje potpisao kao nezavisni vijećnik, što znači da je izašao iz Narodne stranke reformisti čiji je bio donedavni član.

Pozvao je sve varaždinske političare da energiju koju troše na "uglavnom neprimjerena međusobna optuživanja i prepucavanja", usmjere na konkretnu zaštitu interesa građana.

- Iako je predizborno vrijeme, nužno je potrebno zajedničko djelovanje po pitanju tako važne teme za Varaždin. Takva praksa iznadstračkog djelovanja pokazala se dosada uspješnom pri rješavanju problema na području Brezja, Biškupca i Kučana. Prihvaćanjem ovog modela možemo Varaždin učiniti boljim, ljepšim i zdravijim mjestom za život - smatra Rožić.

Pozvao je i sve građane grada Varaždina da ih podupru u ovoj inicijativi.

- Kao i uvijek do sada, zajedničkim ćemo snagama spriječiti potencijalnu mogućnost povećanog zagađivanja okoliša na području Varaždina i šire. Zdravlje naše djece je na prvom mjestu - zaključio je nezavisni vijećnik Juraj Rožić.