Jozinovića zbog bonusa sljedeći tjedan smjenjuju s mjesta direktora Piškornice? Foto: Koprivnica kakvu zaslužujemo FB / VV arhiva

Jozinovića zbog bonusa sljedeći tjedan smjenjuju s mjesta direktora Piškornice?

I.D./Varaždinske vijesti | 16.11.2017. u 09:52h | Objavljeno u Aktualno

Smjena Mladena Jozinovića s pozicije direktora tvrtke Piškornice najavljena je na sinoćnjem sastanku četvorice župana, piše podravski.hr.

Zahtjev za Jozinovićem odlaskom iznijeli su varaždinski župan Radimir Čačić (Reformisti), međimurski Matija Posavec (HNS) i krapinsko-zagorski Željko Kolar (SDP) te su, kako neslužbeno doznaje podravski.hr, ishodili i pristanak koprivničko-križevačkog župana Darka Korena (Mreža). Naime, kako piše 24sata, Koren je i predsjednik Skupštine Piškornice, ali i kum Jozinovićevu djetetu, stoga upravo njega prozivaju da štiti Jozinovića. Koprivnički župan se o ovoj situaciji oglasio priopćenjem, piše ePodravina, u kojem navodi kako smatra da se postupci direktora Jozinovića mogu promatrati s dva aspekta, pravnog i moralnog.

- Kao direktor tvrtke s pravnog aspekta vjerojatno nema reperkusija za takav postupak, jer direktor ima predviđene ovlasti za donošenje takvih odluka, ali s moralnog aspekta smatram kako nije korektno to što je učinio, kao ni procedura i iznos koji si je isplatio. (...) Što se tiče samog projekta, kao župan koji predstavlja suvlasništvo od 22,5 posto projektu pristupam odgovorno i smatram da je previše vremena, novaca i truda uloženo u taj projekt da bi se od njega odustalo - priopćio je župan Koren.

Službena odluka o Jozinovićevoj smjeni trebala bi biti donesena na izvanrednoj sjednici Skupštine ovog javnog poduzeća koja je sazvana za ponedjeljak, navodi podravski.hr.

Podsjetimo, Skupštinu su župani sazvali nakon što je u javnost izašla informacija da je direktor Piškornice i Piškornice - sanacijsko odlagalište, Mladen Jozinović, sam sa sobom potpisao ugovor prema kojem ima pravo na dodatnih 10.000 kuna naknade mjesečno i bonus od 10 posto dobiti te je sam sebi, uz direktorsku plaću od 18.500 kuna koju prima u Piškornici i 10.000 kuna naknade mjesečno, isplatio milijun kuna dodatnog bonusa.