Job Club Varaždin proveo drugi ciklus radionica karijernog savjetovanja

Varaždinske vijesti | 21.5.2021. u 09:31h | Objavljeno u Aktualno

Tijekom prošlog tjedna Job Club Varaždin proveo je drugi ciklus radionica karijernog savjetovanja. Ovog puta radionice su održane online, putem platforme Zoom.

Sudjelovalo je ukupno 6 polaznika koji su kroz 4 modula radili na poboljšanju svojih vještina i kompetencija za aktivno traženje posla. Prvi modul naziva Upoznaj sebe i svoje sklonosti odnosio se na ispunjavanje upitnika  i testova koji su polaznicima bili korisni za definiranje vlastite osobnosti, otkrivanje osobnih interesa te prepoznavanje vještina i kompetencija koje je važno istaknuti u prijavi na oglas ili tijekom razgovora za  posao.

Prepoznaj mogućnosti oko sebe, odnosno drugi modul radionica, polaznicima je pomogao u svladavanju vještina traženja posla i prikazivanju volontiranja kao prikupljenog radnog iskustva, a tijekom njega su dobili informacije o samozapošljavanju, financijskoj potpori i ulozi HZZ – a, aktivnim mjerama zapošljavanja i načinu kako koristiti EU programe za razvoj vlastite karijere.

Kroz treći modul Pokaži poslodavcu tko si, što želiš i možeš polaznici su se upoznali sa značajkama i pravilima pisanja dokumenata potrebnih za prijavu na oglas za posao i pronalazak posla (životopis, molba i motivacijsko pismo) te su uz mentorstvo voditeljice Job Cluba izrađivali vlastite primjere. Posljednji modul, Predstavi se poslodavcu u najboljem svjetlu, bio je namijenjen poboljšanju komunikacijskih i prezentacijskih vještina te povećanju samopouzdanja polaznika, kako bi se mogli što bolje pripremiti za intervjue.

Nastavni materijali radionica dostupni su na https://jobclub.uig.hr/rezultati/, a korišteni dodatni sadržaji nalaze se na sustavu za e-učenje Job Cluba, na adresi https://jobconsult.uig.hr. Klub za zapošljavanje Varaždin je projekt koji provodi Hrvatsko društvo inženjera geotehnike i u cijelosti je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda, a ukupna mu je vrijednost 977.649,32 kuna. Dodatne informacije o projektu dostupne su na jobclub.uig.hr.

Označeno u