Job Club Varaždin proveo drugi ciklus radionica karijernog savjetovanja

Varaždinske vijesti | 21.5.2021. u 09:31h | Objavljeno u Aktualno

Tijekom prošlog tjedna Job Club Varaždin proveo je drugi ciklus radionica karijernog savjetovanja. Ovog puta radionice su održane online, putem platforme Zoom.

Sudjelovalo je ukupno 6 polaznika koji su kroz 4 modula radili na poboljšanju svojih vještina i kompetencija za aktivno traženje posla. Prvi modul naziva Upoznaj sebe i svoje sklonosti odnosio se na ispunjavanje upitnika  i testova koji su polaznicima bili korisni za definiranje vlastite osobnosti, otkrivanje osobnih interesa te prepoznavanje vještina i kompetencija koje je važno istaknuti u prijavi na oglas ili tijekom razgovora za  posao.

Prepoznaj mogućnosti oko sebe, odnosno drugi modul radionica, polaznicima je pomogao u svladavanju vještina traženja posla i prikazivanju volontiranja kao prikupljenog radnog iskustva, a tijekom njega su dobili informacije o samozapošljavanju, financijskoj potpori i ulozi HZZ – a, aktivnim mjerama zapošljavanja i načinu kako koristiti EU programe za razvoj vlastite karijere.

Kroz treći modul Pokaži poslodavcu tko si, što želiš i možeš polaznici su se upoznali sa značajkama i pravilima pisanja dokumenata potrebnih za prijavu na oglas za posao i pronalazak posla (životopis, molba i motivacijsko pismo) te su uz mentorstvo voditeljice Job Cluba izrađivali vlastite primjere. Posljednji modul, Predstavi se poslodavcu u najboljem svjetlu, bio je namijenjen poboljšanju komunikacijskih i prezentacijskih vještina te povećanju samopouzdanja polaznika, kako bi se mogli što bolje pripremiti za intervjue.

Nastavni materijali radionica dostupni su na https://jobclub.uig.hr/rezultati/, a korišteni dodatni sadržaji nalaze se na sustavu za e-učenje Job Cluba, na adresi https://jobconsult.uig.hr. Klub za zapošljavanje Varaždin je projekt koji provodi Hrvatsko društvo inženjera geotehnike i u cijelosti je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda, a ukupna mu je vrijednost 977.649,32 kuna. Dodatne informacije o projektu dostupne su na jobclub.uig.hr.

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci