SDP, HNS i NS-R: Jenkač zaposlio samo sebe, a svima smanjio plaću osim sebi Foto: Krešimir Đurić

SDP, HNS i NS-R: Jenkač zaposlio samo sebe, a svima smanjio plaću osim sebi

| 10.10.2015. u 12:21h | Objavljeno u Aktualno

- Siniša Jenkač iznio je cijeli niz neistina, na koje mi, vijećnici SDP-a, HNS-a i Narodne stranke reformisti, smatramo da trebamo reagirati i iznijeti istinu, kako više ne bi obmanjivao građane Novog Marofa, navode u priopćenju novomarofski gradski vijećnici SDP-a, HNS-a i NS-R-a povodom nedavnog intervjua novomarofskoga gradonačelnika.

- Naslov da radi na pokretanju gospodarstva ne stoji, jer jedinog čovjeka kojeg je zaposlio je on sam. Pritom tvrdi da je potrebno štedjeti, a ne spominje da je smanjio plaću svima, osim sebi, naglašava se u priopćenju gdje se isto tako podsjeća da je „Jenkač u kampanji tvrdio da je službeni automobil luksuz, a sada ga vozi danonoćno kao i njegovi zamjenici što prije nije bio slučaj“.

Oko 630 tisuća kuna koja su potrošena za izbore, kako se navodi, sada nedostaju Gradu Novom Marofu i gradonačelniku.

- Stoga ne može i ne želi riješiti pristupnu cestu za buduću srednju školu, već se hvali da je riješio sve sa zgradom starog suda koju smo mi pripremili kao prijelazno rješenje, a on vrlo dobro zna da je odluku o dodjeli zgrade nama na korištenje donio Alen Kišić i to na zadnji predizborni skup u Kulturni centar. Nadalje, dječji vrtić je bio i u našem proračunu i već u pripremi, ali je on taj proračun srušio i taj projekt sad kasni. Nerazvrstane ceste su većinom izgrađene u proteklih šest godina i to uspješno, a ne njegova novotarija i izvode se kako je interes za organizaciju sufinanciranja po pojedinim dijelovima grada, drže vijećnici.

U priopćenju se vijećnici osvrću i na kapitalan infrastrukturni projekt – zaobilaznicu oko Novog Marofa.

- Marofska obilaznica mu je navodno prioritet, a sve je pripremljeno od strane bivšeg gradonačelnika, njegovih zamjenika i nas vijećnika, a on i dalje svjesno govori neistinu da nije našao niti jedan projekt u Gradu. Vjerojatno se konačno sjetio nazvati javna poduzeća gdje se nalaze mnogi pripremljeni projekti, naglašavaju vijećnici koji podsjećaju da je i obilaznica i cesta Podrute - Mađarevo je bila „čvrsto dogovorena, a danas se on samo nada da možda bude ostvarena“.

Sanacija Čreta se pripremila kroz prošlo razdoblje, naglašavaju.

- Zaboravio je spomenuti da je prije raskida starog ugovora sa Fondom za zaštitu okoliša, bivša vlast trebala vratiti 160.000 Kn Fondu, koja je on sa njegovim prethodnicima potrošio, ali ne za te namjene. Molimo ga također da priupita svoje mentore, tko je potpisao ugovor o kreditu za Kulturni centar, što su potpisali, zašto su zahtijevali da se iz tog kredita dodatno gradi Društveni dom u Kamenoj Gorici za 500.000 kn, a ako to nije dovoljno, neka pita zamjenika, koji ima dva fakulteta, što je to poček u otplati kredita ili odgoda otplate kredita, zaključuju vijećnici u priopćenju.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci