VIDEO/FOTO Jelovac: Ukrajina se treba boriti i nikada ne predati!

vv / youtube | 7.1.2023. u 13:47h | Objavljeno u Aktualno

Petar Jelovac je jedan od Hrvata i moguće jedini Varaždinac u Ukrajinskoj vojci. Kako naglašava u razgovoru s ukrajinskim video blogerom Orestom Zubom, bori se za slobodu Ukrajine u koju je došao prije pola godine, nakon što je otišao iz zaštitarske tvrtke.

-Odlučio sam doći i boriti se nakon što sam vidio da Putin prijeti mučenjem i ubojstvom svakog Hrvata kojeg se zarobi u Ukrajini, veli Jelovac, naglašavajući da Hrvatska i Ukrajina imaju puno toga zajedničkog.

Nakon što se osvrće na jednu o teza o porijeklu Hrvata, bijelim Hrvatima koju su na prostore današnje Hrvatske došli s područja Ukrajine, bloger navodi da su Hrvati slavenska braća s lijepom obalom, a onda je na red došla bliža povijest.

-Odrastao sam tijekom rata na području bivše Jugoslavije i to je na mene utjecalo. Vidio sam manipulacije ljudima, izbjeglice koje teška srca napuštaju domove, razaranja… Zbog toga se treba boriti i nikada ne predati, veli Jelovac, koji je bio i teško ranjen, naglašavajući da ljudi moraju misliti za sebe jer im sustav neće pomoći.

Ukazujući na turobnu povijest rusko-ukrajinskih odnosa, Jelovac ukazuje da se u Ukrajini danas bore i pripadnici drugih naroda među kojima i Rusi.

-Nitko nije toliko ujedinio Ukrajince kao Putin. Posljedica je to napada i prijetnji, veli bloger u videu koje je u cijelosti dostupan na YouTube, a potresne ratne fotografije objavljuje i na svojoj FB stranici.

Video sadržaj
Galerija slika