Jednoglasno doneseno većina odluka 32. sjednice Gradskog vijeća

Napisao/la: -
Jednoglasno doneseno većina odluka 32. sjednice Gradskog vijeća Foto: Krešimir Đurić

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća, prva točka dnevnog reda bilo je Izvješće o radu za 2019. godinu trgovačkih društava: Varkom d.d., Parkovi d.d., Termoplin d.d., Vartop d.o.o., Čistoća d.o.o., Tehnološki park Varaždin d.o.o., Gradska tržnica d.o.o., Aquacity d.o.o., Zona Sjever d.o.o., Razvojna agencija Sjever – DAN d.o.o., Centar kompetencije za obnovljive izvore energije d.o.o., Varaždinske vijesti d.d., Regionalne energetske agencije Sjever, Gradske vatrogasne zajednice Varaždin i Javne ustanove Gradski stanovi Varaždin.

Gradski vijećnik Neven Bosilj je imao osvrt na dva detalja. Jedno je bilo vezano za gubitke Aquacityja te kako će Grad Varaždin podmiriti dugovanja nastala u 2019. godini te zašto je tvrtka Termoplin protekle godine imala manjak dobiti u usporedbi s prijašnjim godinama te zašto su se povećali troškovi kao i da li će se Termoplin podijeli na dvije tvrtke, gdje bi se jedna tvrtka bavila plinskom mrežom, a druga s opskrbom plina.

- Kako je 2019. godina u odnosu na 2018. količinski 3% niža, lošija jer su tome pridonijele temperature i gubitak pojedinog potrošača. Nešto što je jače, milijunske vrijednosti, jest investicijsko održavanje. Znači 2019. je godina bila jača u tehničkom smislu u odnosu na godinu dana ranije. Kad ćemo raspravljati od 2020 godini, već na ovoj sjednici nadzornog odbora, s ponosom ćemo reći da nam je i 2020. jako jako zahtjevna, odnosno puno ulažemo u sigurnost plinskog sustava. Još jedna stavka je vrijednosno usklađenje u iznosu od milijun i 600 tisuća ulaganja u Radio Varaždin. Termoplin je oko 4-5 godina intenzivno ulagao u Radio Varaždin s vlastitim računovodstvenim resursima pokušao pomagati, ali to nije išlo. Prema tome, samim tim što je Radio Varaždin otišao i otvorio stečaj, mi smo apsolutno morali poštivati zakon i milijun i 600 tisuća kuna se nalazi u troškovima - objasnila je Nevenka Grbac, direktorica Termoplina, dok je objasnila da se Termoplin nema namjere podijeliti u dvije tvrtke jer zakonski ne moraju to raditi ukoliko nemaju 100 tisuća korisnika.

- U ovom trenutku ne podliježemo tim obavezama. Zakon se u ovom trenutku još uvek nije mijenjao. U ovom trenutku ne razmišljamo još uvjek o razdvajanju na distribuciju i opskrbu. Krajnje smo oprezni i osluškujemo, ne samo kretanja zakonodavnog okvira, nego i situacije na terenu i otvoreni smo na sve opcije - objasnila je Grbac.

Nakon toga su prijedlog odluke o dodjeli javnih priznanja Grada Varaždina u 2020. godini, prijedlog odluke o darovanju nekretnine Uršulinskom samostanu Varaždin, prijedlog zaključka o donošenju Programa zaštite divljači, prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina kao i Prijedlog zaključka o davanju prethodne suglasnosti na Prijedlog Statuta Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina sve redom jednoglasno prihvatili.

Gradski vijećnici su također primili na znanje Izvješće o zaključku stručne analize inicijative koja je zaprimljena u 2020. godini u svrhu utvrđivanja osnovanosti pokretanja postupka za izradu i donošenje prostornih planova odnosno njihovih izmjena i dopuna te većinom glasova podržalo Zaključak o navedenom Izvješću.

Martin Novosel

Novinar

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

043 logo

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.