Jedan od vodećih globalnih proizvođača industrijskih senzora SICK preuzima MOBILISIS Foto: Martin Novosel

Jedan od vodećih globalnih proizvođača industrijskih senzora SICK preuzima MOBILISIS

VV | 22.12.2021. u 09:58h | Objavljeno u Aktualno

Tvrtka SICK AG će od 1. siječnja 2022. godine u potpunosti preuzeti hrvatsku IT tvrtku MOBILISIS. SICK je 2017. godine već stekao manjinski udio MOBILISISA.

U svijetu Industrije 4.0 i povezane digitalne transformacije, SICK se usredotočuje na inovacije u senzorskim rješenjima temeljenima na softveru. Ovom akvizicijom SICK jača svoju stručnost u području bežičnog umrežavanja industrijskih IoT uređaja, a MOBILISIS nadopunjuje SICKovu ponudu temeljenu na senzorima s cloud i edge rješenjima. Cilj je uspostaviti besprijekornu vezu između senzorskih podataka i cloud platforme što značajno pridonosi brzom umrežavanju između svjetova takozvane informacijske tehnologije (IT) i operativne tehnologije (OT).

- Od osnutka, svoje inovacije smo razvijali oko industrije 4.0, IoT-ja i mobilnosti. Naši zaposlenici oduvijek igraju značajnu ulogu u tome. Zapošljavamo uspješne stručnjake čije individualne razlike jačaju naše timove. Strateško partnerstvo s tvrtkom SICK AG od 2017. dodatno je ubrzalo naš rast i tržišnu reputaciju. Vrlo smo ponosni na integraciju i što smo postali član SICK grupe. Sigurni smo da zajedno možemo postići još veći uspjeh - Goran Kanižaj, direktor MOBILISISA

- Zajedno s kolegama iz MOBILISISA moći ćemo brže ponuditi rješenja i usluge digitalnih senzorskih sustava za specifične korisničke aplikacije - objašnjava Niels Syassen, član izvršnog odbora SICK AG.

Prva prekretnica je proširenje portfelja oko rješenja za digitalnu lokalizaciju u kontekstu industrije 4.0.

- Do sada smo zajedno razvili prva senzorska rješenja koja zatvaraju jaz između senzora i IT-ja - dodaje Niels Syassen.

Govori o zajedničkim razvojnim projektima uključujući seriju proizvoda TDC edge gateways, SIM2000ST-E pametnih kontrolera i niza senzora i programskih rješenja za indoor lokalizaciju. MOBILISIS je posljednjih godina uspješno proširio svoje poslovanje u području inteligentnih prometnih rješenja, upravljanja voznim parkom i povezanih cloud aplikacija. Uz to, ojačana je uloga distributera i integratora SICK proizvoda i sustava u Hrvatskoj te je planiran značajan rast i razvoj poslovanja u Hrvatskoj i regiji.

Obje strane iskoristile su priliku da se upoznaju tijekom proteklih godina partnerstva.

- Suradnja s MOBILISISOM je puna povjerenja. Nadamo se tako nastaviti i u zajedničkoj strukturi - kaže Niels Syassen opisujući zajednički rad.

Video sadržaj