Je li strateški projekt poznat kao “varaždinski Pentagon” još uvijek u oblacima? Foto: Ilustracija

Je li strateški projekt poznat kao “varaždinski Pentagon” još uvijek u oblacima?

IHR/Varaždinske vijesti | 8.10.2023. u 13:05h | Objavljeno u Aktualno

- Regionalni centar civilne zaštite i spašavanja je jedini projekt koji je stavljen u sporazum Sjever, to je tzv. "varaždinski Pentagon". Sporazum Sjever služi tome da se definiraju prioriteti koji će se financirati europskim novcem bez dodatnih selekcija i prepreka, a vi ste si kao županija odredili taj projekt kao prioritet. Zadnji rok za dovršetak ovog projekta je lipanj 2026. godine i taj rok se opasno približava. Činjenica je da vi još uvijek u potpunosti nemate riješeno zemljište, još nije jasno financiranje ovog projekta, a nemate ni projektnu dokumentaciju. To je taj projekt koji, evo, mogu reći, pripisati vama, no zašto je on još uvijek u oblacima, zašto je još uvijek mrtvo slovo na papiru i kada ćete poduzeti konkretne i mjerljive faze da počnete to raditi i da to završi u rokovima koji su stvarno kratki – pitao je župana Anđelka Stričaka u sklopu aktualnog sata sjednice Županijske skupštine Željko Bedeković, vijećnik Reformista.

Župan Anđelko Stričak vijećniku Bedekoviću je poručio kako u mandatu prošlog župana nije otvoren ni jedan novoizgrađeni objekat, ali su započele izgradnje.

- Valjda vam to najbolje govori koliko je to ponekad složen proces, od idejnog rješenja, rješavanja imovinsko-pravnih odnosa, raspisivanja natječaja za projektiranje, projektiranja, ishođenja građevinske dozvole, potom pronalaženja sredstava za izgradnju, raspisivanje natječaja za izgradnja i potom uporabna dozvola. To je dakle jedna procedura koja zasad ide dobro, zemljište postoji, natječaji za projektiranja su završili i sada je u postupku ocjenjivanje pristiglih ponuda, odnosno u roku kojih mjesec dana imat ćemo projektante za projektiranje Regionalnog centra civilne zaštite i spašavanja– poručio je župan.